Aktuális

Férje mentette a bostoni merénylet áldozatát

Bors

Létrehozva: 2013.04.28.

A 47 éves Celeste Corcoran házastársa, Kevin a saját övével szorította el neje roncsolt lábait, hogy ne vérezzen el. Lányuk is súlyos sérüléseket szenvedett a bostoni maratonon történt robbantássorozatban.

Bejárta a világot az a szívet szorongató fotó, amelyen egy fiatal nőnek próbál segíteni két idegen, körü­löttük minden csupa vér. Ő a 18 éves Sydney Corcoran volt, aki szörnyű fájdalmak közepette feküdt a földön, és nem tudta, hogy eközben édesanyja is a poklok poklát éli át.

– Meg akartam halni – mondta az NBC Today Show műsorában Celeste Corcoran, a fiatal nő édesanyja, akinek mindkét lábát letépte a bomba.

Majdnem elvérzett, életét a férjének, Kevinnek köszönheti, aki saját övével szorította el a vérzést az egyik lábán, egy idegenével pedig a másikon.

– Borzasztó kínokat éltem át. Azután pedig arra gondoltam, nem halhatok meg, nem hagyhatom itt a családomat. Még túl sok a dolgom itt – emlékezett a szörnyű pillanatokra az édesanya.

Az asszony és lánya később ugyanabban a kórházi szobában, egymás mellett feküdt: Sydney súlyos idegrendszeri károsodást szenvedett, és azzal a tudattal is meg kellett birkóznia, hogy édesanyja elveszítette mindkét lábát.

– Nem tudtam abbahagyni a sírást, de örültem, hogy legalább életben van – mondta a fiatal nő, aki folytatni akarja tanulmányait, főiskolára szeretne menni. Édesanyja pedig vissza akar térni a fodrászszakmához, és lábpro­tézissel folytatja tovább az életét.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek