Aktuális

A baranyai falu lakói gazdátlan bivalyoktól rettegnek

FG

Létrehozva: 2013.04.05.

Hónapok óta egy egyedül kószáló bivalycsorda tart félelemben egy kis baranyai falut. A lakók már nem mernek kimenni a házukból. A helybéliek szerint az állatok éheznek, ezért hagyták el otthonukat, a tíz kilométerre lévő Elekmajort.

A szőlőhegyet mindenhol patanyomok tarkítják, az állatok meglepetésszerűen bukkannak fel. Az egyik pincetulajdonosra a napokban támadtak rá az elvadult állatok.

– Épp próbáltam őket elterelni a földemről, amikor visszafordultak, és elkezdtek vágtatni felém. Azt hittem, vége az életemnek. Ordítani és rohanni kezdem, már majdnem utolértek, amikor felmásztam erre a fára. Magam sem tudom, hogy sikerült, de pillanatok alatt két méter magasan voltam – emlékszik vissza Kiss István, aki percekig kapaszkodott az akácfán, mire a bivalyok végre elmentek.

A baranyai faluban emiatt most féltik a gyerekeket a szülők: a hegyen élők közül volt, aki nem is engedte iskolába a fiát, mert attól tartott, hogy a bivalyok újra támadnak.

A harminc-negyven állatból álló csorda az almáskeresztúri Elekmajorban él ridegtartásban. Korábban villanypásztorral voltak körbekerítve, de amióta kikapcsolták az áramot, már szabadon csatangolnak – mondta István.

Egy falubeli kedden feljelentést tett a rendőrségen, fényképekkel és videókkal támasztotta alá, hogy mit művelnek az állatok. A farm tulajdonosa szerint a falusiaknak nem kell félniük a bivalyoktól, mert nagyon szelídek. 

– A villanypásztor jól működik, a helyi vadászok szándékosan vágják át, hogy az elszabadult a jószágok kárt okozzanak. Évek óta küzdök velük, mert nem engedem, hogy a birtokomon vadásszanak – mondta lapunknak Oppermann Tibor, aki szerint hetente kell visszaterelnie a szándékosan kiengedett állatokat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek