Aktuális

23 éves pécsi férfi verhette meg a polgármester lányát

Foris

Létrehozva: 2013.04.05.

Még mindig csupa vér az az utcasarok, ahol hajnalban megtámadták Páva Zsolt pécsi polgármester 20 éves lányát. P. S.-t egy egyetemi buliból tartott hazafele, amikor egy csuklyás férfi összeverte. Orra és arccsontja tört el, kórházban kezelik. A rendőrség egy 23 éves pécsi férfi után indított nyomozást.

A húsz­éves P. S.-t a Pécsi Est Caféból tartott hazafelé, amikor otthona közelében rátámadt egy férfi, a gyanú szerint Nyerges Zoltán. A térfigyelő kamerák felvételei alapján kiderült, hogy a támadó a szórakozóhelytől követte az egyedül sétáló lányt.

A rendőrség által kiadott felvételeken az látszik, hogy a pécsi Széchenyi téren tíz-húsz méteres távolságban követi a narancssárga kapucnis pulóvert és fekete kabátot viselő férfi, aki ötszáz méter után hátulról rátámadt az egyik Mecsek-oldali utcasarkon.

 

– Az alagútból jönnek ki, majd bemennek az István utcába. Ott kapja el a lányt, majd kirángatja a sarki ház elé, ott erőszakoskodik vele – mutatta lapunknak a Millennium Hotel kamerájának felvételeit a szálloda tulajdonosa. – Már többször szóltam a polgármesternek, hogy tegyenek lámpákat a Kálvária sétányra, mert a sötétben sok a bűncselekmény, eddig nem történt semmi. Majd most fog.

A polgármester közleménye szerint lányát meg akarták erőszakolni, de sikeresen védekezett, így csak az arccsontját és az orrát törte el a tettes. 

A felvételek szerint a támadás hat percig tartott, minősége miatt nem egyértelmű, hogy az elkövető mit csinál a földön fekvő lánnyal. A helyszínen még mindig látszanak a hajnali támadás nyomai, vércseppek jelzik, hogy a lány merre ment haza. Még négyszáz métert gyalogolt, majd otthonról vitték kórházba.

A támadó valószínűleg a 23 éves Nyerges Zoltán pécsi lakos, 160-165 centiméter magas, borostás arcú, barna, tüsi hajú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor farmernadrágot, bőrkabátot, narancssárga cipzáras kapucnis pólót, valamint fehér talpú fekete cipőt viselt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek