Aktuális

Nemet cserélne-e egy napra?

Bors

2013. január 25. péntek 13:00

A férfiak és a nők fantáziáját is élénken foglalkoztatja, milyen lenne a másik nem bőrébe bújni, megtapasztalni azt, amihez kevés a képzelet ereje. Két holland holland férfi átélte a szülés élményét - a kísérlet felért egy rémálommal.

Milyen lehet a terhesség, mennyire fájdalmas a szülés? Mit érezhet egy nő orgazmus közben? És milyen, amikor a férfi csúcsra jut? Érdekes kérdések, ám a „leosztott” nemi szerepek és adottságok miatt a férfiak és a nők többsége nem kaphat választ. Kivételek persze akadnak.

Visítottak a kispapák

Két holland műsorvezető, Dennis Storm és Valerio Zena úgy döntött, hogy alávetik magukat egy kísérletnek: elektródák segítségével szimulálták rajtuk a szülési fájdalmat, hogy megtapasztalhassák, mit is kell a nőnek átélnie, amikor életet ad egy babának.

A kísérlet kínkeserves tortúrává fajult a két fenegyerek számára. A srácok két óra után feladták a kínlódást, pedig egy nő akár 8-10 órát is vajúdik, mire sikerül megszülnie a gyerekét. Zena annyira kiborult az élmény hatására, hogy még az is megkérdőjeleződött benne, akar-e egyáltalán valaha gyereket. Ha az az ára, hogy a barátnőm ilyen kínokat éljen át, inkább nem is akarom, mondta.

Átoperálással nem megy

– Mindenképpen érdekes, és a női-férfi egyenjogúság szempontjából figyelemfelhívó kísérletnek tartom a holland fiúk akcióját – mondta lapunknak dr. Győri Szilvia szexuálpszichológus.

– A férfiak ugyanis a mai napig hajlamosak kevesebbre értékelni a női szerepeket. Egyébként szinte minden ember fejében ott motoszkál a szerepcsere gondolata, ez nem beteges, sőt teljesen normális dolog. Például minden bizonnyal sok férfi és nő kíváncsi rá, milyen lehet az ellenkező nem orgazmusélménye. Nos, manapság a nemiség nem tartozik a tabutémák közé, tudjuk jól, hogy orvosilag lehetséges egy nő férfivá, vagy egy férfi nővé operálása is.

A kérdésekre azonban műtét után is csak részben kapható válasz, ugyanazt az orgazmusélményt nem élhetik át az átoperált alanyok - vélekedett a szakértő.

Megízlelni a hatalmat

A nők többsége a mai napig úgy véli: igazán fényes karriert csak férfiként futhat be az ember, a legmagasabb vezetői pozíciókat általában az erősebbik nem képviselői töltik be. Így aztán fantáziálásuk is főképp a hatalom megízlelése köré szövődik. Milyen lehet topmenedzserként vezetni egy vállalatot? Milyen lehet százakat irányítani? Huber Mariska már megtapasztalta, milyen érzés vezető pozíciót betölteni.

– Én a nyugdíjazásomig vezérigazgató voltam egy nagy cégnél. Ez nem férfi és női szerep kérdése. Csupán két dolgot szeretnék a férfiakkal elcserélni. Azt, hogy tudjak szerszámokkal bánni, mesterien érteni a barkácsoláshoz, és irigylem tőlük a lassabb öregedést. Minden másban a nők is szerepet tudnak vállalni.

Joshi irigykedik

Ismert embereket is megkérdeztünk róla, mit irigyelnek leginkább a másik nemtől. Joshi Barath szerint a szülés az életfenntartás és életben maradás legcsodálatosabb és egyben legveszélyesebb művelete, s ezt a nők hajtják végre.

– Ők ebből épülnek, ebből fakad minden, ebből vannak szuper érzékeik, amik a férfiaknak nincsenek. Csodálatos lehet egy nőnek felkészülni testileg-lelkileg, máshogy látni, más fontossági sorrendet felállítani. Ezt mi, férfiak sajnos nem élhetjük át - ecsetelte a FEM3 műsorvezetője.

Gaál Noémi a műszaki hozzáértést irigyli leginkább a férfiaktól.

– Valószínűleg genetikai okai vannak annak, hogy a férfiak a műszaki dolgokban jobban otthon vannak. Olyan csaj vagyok, aki szeret megbütykölni különböző dolgokat, de talán azért, mert nő vagyok, nyilván nem tudok nekiállni autót szerelni. Adott esetben pedig néha jól jönne, ha annyira ügyes lennék, mint a párom – magyarázta a TV2 időjósa.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Agydaganata miatt bénulás fenyegette a legendás magyar tévébemondót

origo.hu

Putyin bizalmasa elképesztő bejelentést tett

borsonline.hu

Miló Viki újra szerelmes, nem akárki rabolta el a szívét

mandiner.hu

Orosz katonák maradványaira bukkantak az ukránok a metróban

ripost.hu

Azonnal cselekedj, ha ezt látod a paradicsom alján

mindmegette.hu

4+1 isteni uborkasaláta, ami tökéletes köret minden sült hús mellé

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

borsonline.hu

Szünetel a vonatközlekedés, borzalmas tragédia történt Üllőnél

mindmegette.hu

Még rekord bérért sem talál szakácsot Hosszú Katinka

További cikkek

Dráma

Dráma: Meglazult a szúnyogháló, több métert zuhant a mélybe egy 7 éves gyermek

Tragédia

Most érkezett: Megtalálták a második eltűnt kutyakiképző holttestét is