Aktuális

A külföldiek ingyen aludhatnak Rita lakásában

Bors

Létrehozva: 2013.01.24.

Ingyen ad szállást Molnár Rita a külföl­dieknek, cserébe nemcsak az angolt gyakorolja, de új embereket, kultúrákat is megismer. Az így szerzett, különleges élményeiről blogot is vezet.

- Meglepi a külföldieket az utcán csókolózó, illetve nagy korkülönbséggel romantikázó párok látványa, s míg egyikük tisztának tartja, a másik szerint koszos Budapest – meséli a Borsnak Molnár Rita, aki tavaly tavasz óta közel negyven külföldit látott vendégül otthonában ingyen. Velük szerzett élményeiről saját netes naplót vezet, a couchsurfing.blog.hu-t.

– Nincs pénzem utazni, a nyelvvizsgám letételéhez viszont jól jön a gyakorlás, meg érdekelnek az idegen kultúrák, emberek. Szállást, segítséget adok, és hihetetlen élményeket, pozitív változásokat kapok cserébe.

Sokkal nyitottabb, rugalmasabb és figyelmesebb lettem, ezeket a tulajdonságokat pedig a rendezvényszervező munkámban is kamatoztathatom. Ha összejön a repülőre való, olykor magam is utazom.

Tavaly például Londonban voltam, és kanapészörfösöknél szálltam meg. Olyan vendéglátó igyekszem lenni, amilyenhez magam is szívesen mennék – mondja Rita, aki elárulta, néha vendégei kedveskednek neki: a nála megszálló mexikói séf például reggelit készített.

– Jó tudni, másutt hogy mennek a dolgok – teszi hozzá Rita.

– Belgiumban például ingyenes a fogorvosi ellátás annak, aki minden évben elmegy kontrollra. Londonban a tűzijáték után ingyenes a tömegközlekedés, január elsején pedig színes felvonulással ünnepelnek. Ezeket mind átvehetnénk – mesélte.

– Két tajvani lány azon akadt ki, hogy nálunk nem szüzen mennek férjhez a nők, egy francia lány testvérpár pedig a szűk ruhák és nagy dekoltázsok láttán csóválta a fejét. Azt mondták, a francia divat kulcsa a visszafogott elegancia. A legmeglepőbb mégis egy új-zélandi vendégem volt, aki sokallotta a magyar árakat, de bevallotta: náluk minden négyszer drágább.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek