Aktuális

Vacsora után jártak betörni a kollégisták

Bors

Létrehozva: 2012.12.05.

Két dombóvári fiatal, miután jóllakott a környékbeli garázsorra járt mások értékeit eltulajdonítani. A 17 és 19 éves fiúk 14 garázs feltörését ismerték el, illetve 5 kerékpár meglovasítását.

Rendszerint vacsora után távoztak az intézményből, hogy néhány garázst feltörve olyan tárgyakat szerezzenek, amelyeket továbbértékesítve némi készpénzre tehetnek szert - írja a Teol.hu. A lopott holmit kollégiumi szobájukban és egy használaton kívüli garázsban rejtették el az értékesítés időpontjáig. Éppen ehhez a garázshoz tartottak november 29-én reggel, amikor a járőröknek feltűnt a két fiatalember, igazoltatták, majd a Dombóvári Rendőrkapitányságra előállították őket.

Kihallgatásuk során eddig 14 garázs feltörését ismerték el, valamint beszámoltak arról is, hogy elloptak öt kerékpárt is. Az eltulajdonított tárgyak értéke meghaladja a 600 ezer forintot, a rongálással okozott kár több, mint 100 ezer forint. A büntetett előéletű fiatal felnőtt valamint a büntetlen előéletű fiatalkorú társa az eljárás során szabadlábon védekezhet. A büntetőeljárás ellenük több rendbeli betöréses lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek