Aktuális

Telefonon mentette meg a 28 éves férfi életét Ibolya

GJ

Létrehozva: 2012.12.11.

Telefonon mentette meg egy 28 éves dunaújvárosi férfi életét Ambrózi Sándorné. A mentésirányítóval csak annyit közölt a fiatalember, hogy küldjön egy halottszállítót, mert öngyilkos lesz. Ibolya szóval tartotta, míg a rendőrök kinyomozták, hol lakik.

Szerdán este érkezett egy kétségbeesett telefon a székesfehérvári mentősközpontba. Egy 28 éves férfi szólt bele, nem mutatkozott be, csak annyit mondott: megiszik két felest, és felakasztja magát. A központban Ambrózi Sándorné ült ügyeletben, az ő lélekjelenlétén múlt, hogy a fiatalembert sikerült megmenteni.

– Sokan telefonálnak öngyilkossággal fenyegetőzve, de ezúttal azt éreztem, hogy komolyan gondolja. Próbáltam beszéltetni, elmondta, hogy családi problémái vannak, a párja elhagyta és van két gyermeke – emlékszik Ibolya.

Akár a filmekben: Ibolya egy cetlire jegyzetelt, azt átcsúsztatta kollégájának, mialatt próbálta szóval tartani a férfit. A rendőrök a mobilszám alapján kinyomozták a fiatalember címét, és a pszichiátriára vitték, mielőtt végzett volna magával.

Ilyenkor emberi életek múlnak azon a néhány percen, míg a mentősök vonalban vannak.

– El kell vonatkoztatni az adott problémától, faggatni őket az életükről, hatni a lelkükre, és minél több információt megszerezni arról, hol vannak, hogy minél előbb odaérjen a segítség – teszi hozzá a mentős.

Az Országos Mentőszolgálat megyei központjaiban gyakran van példa a telefonon újraélesztésre is, amikor a vonal túloldalán lévő aggódó családtagnak kell elmagyarázniuk, hogy mit tegyen, amikor minden perc számít.

– A legmegrázóbb az volt, amikor egy kétéves gyermeket kellett így újraéleszteni, míg a kollégáim odaértek. Szerencsére sikerült megmenteni, de utána én is sírva fakadtam – vallotta be Ibolya.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek