Aktuális

Társaiért rohant a halálba a 6 éves kisfiú

Bors

Létrehozva: 2012.12.22.

Végső búcsút vettek tegnap a Sandy Hook általános iskola legbátrabb tanulójától, Jesse Lewistól, aki a rendőrök szerint tudatában volt, hogy amikor pajtásait védi, a halálba rohan.

Adam Lanza tizenkét kislányt, nyolc fiút és hat felnőtt nőt ölt meg, mielőtt magával is végzett múlt pénteken a connecticuti Sandy Hook általános iskolában. A meggyilkolt gyermekek mindegyike hat-, illetve hétéves volt. Amerika történetének egyik legvéresebb merénylete során nemcsak az életüket is feláldozó alkalmazottak viselkedtek hősiesen, hanem a gyerekek is.

Tegnap eltemették a mindössze hatévesen elhunyt kis hőst, Jesse Lewist, aki társait próbálta megmenteni Adam Lanza gyilkos fegyverétől. A gyásztól sújtott család „kis katonaként” emlékezik a bátor kisfiúra.

– Jesse, amikor végigrohant a folyosón, hogy a társait biztonságos helyre vezesse, a halálba szaladt – idézte fel a szörnyűségeket könnyezve a Sunnak az édesapja, Neil Heslin.

– A rendőrök elmondták, hogy annak alapján, ahol a kisfiam testére bukkantak, biztosan állíthatják, Jesse tudatában volt, hogy az életét adja a többiekért – tette hozzá. Jesse mellett további kilenc áldozatot is tegnap helyeztek örök nyugalomra Newtownban.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek