Aktuális

Tarlós 97 helyet lép előre a fizetési listán

Bors

Létrehozva: 2012.12.06.

Tarlós István főpolgármester havi illetménye januártól megegyezik a miniszterek számára törvényben megállapított összeggel – így döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Tarlós eddig bruttó 671 ezer 550 forint havi illetményt kapott, amelyhez 201 ezer 465 forint költségátalány járt. Azaz összesen 873 465 forintot keresett. Az összeg jövőre változik: alapilletménye 603 ezer forint lesz, amihez 301 ezer forintnyi illetménykiegészítés és 392 ezer forint vezetői illetménypótlék jár majd. Összesen tehát havi bruttó 1 millió 296 ezer forint illeti meg. Emellett jogosult költségtérítésre is, ami illetményének 15 százaléka, azaz 194 ezer forint. Öt helyettese a főpolgármester illetményének 90 százalékát keresi. Ez havi bruttó 1 millió 166 ezer 689 forintot jelent.

Tarlós azt mondta, eddigi fizetésével a fővárosi intézmény- és cégvezetők ranglistáján csak a 101. helyen szerepelt. Ezen a listán az első a Budapesti Városüzemeltetési Központ vezérigazgatója. A főpolgármester azonban megemelt, ám költségtérítés nélküli bérével is nagy lépést tett előre a listán, egészen a 4. helyre rakétázik. Már amennyiben a cégvezetők fizetése nem változik.   

 

Kik előzik meg jövőre is a városvezetőt?

1. Szarvas Ferenc, a Budapesti Városüzemeltetési Központ vezérigazgatója: 1,6 millió Ft. Éves prémiuma az alapbér 40 százaléka is lehet.

2. Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója: 1,5 millió Ft. Prémium: ismeretlen.

3. Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója: 1,3 millió Ft. Prémium: alapbér 40 százaléka.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek