Aktuális

Kilakoltatják az igazi Robinsont

Bors

Létrehozva: 2012.12.28.

David Glasheen nem lakhat tovább a Restoration Island szigeten, döntötte el az ausztrál bíróság. A modern Robinson két évtizede vonult önkéntes száműzetésbe, most új otthont kell keresnie.

Az ausztrál David Glasheen jól fizetett üzletemberként dolgozott egészen az 1987-es tőzsdei válságig. Akkor egyik napról a másikra dollármilliókat bukott, majd nem sokkal később a házassága is zátonyra futott. Ekkor döntött úgy, hogy önkéntes száműzetésbe vonul, és elhagyva a fogyasztói társadalmat, modern Robinsonként éli életét.

A Sydney-től nagyjából 1500 kilométerre fekvő, lakatlan Restoration Islandre költözött Quasi nevű kutyájával. Ám idilli életének, úgy tűnik, vége: egy bírósági döntés értelmében Glasheennek és az ebnek új menedéket kell keresnie.

– Azért kell távoznia, mert eredetileg arról volt szó, hogy feltérképezi a sziget nyújtotta turisztikai és halászati lehető­ségeket, és kidolgozza egy exkluzív üdülőhely tervét – mond­ta el egy bírósági alkalmazott. Erre szerződött, de nem tett eleget a kötelezettségének. Költöznie kell, ez a legfelsőbb bíróság ítélete.

A hatvanéves David ­Gla­sheen közel húsz éve él a szigeten, és bár elmondása szerint nagyon magányos, nem hajlandó távozni, és kész megvédeni szigetét a betolakodóktól. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek