Aktuális

Havi 3000 forintból él Katalin családja

Létrehozva: 2012.12.10.

Havi háromezer forint kosztpénz jut Pintér Katalinnak, ebből kell élelmeznie önmagát és két beteg gyermekét. Mégis van derű kis otthonukban. Tizenegy éves fia halat fog, diót és makkot gyűjtenek, kólásdobozokat váltanak ennivalóra.

Minden egyes nap egy újabb kihívás Pintér Katalin számára. Az asszony ugyanis elképzelhetetlenül kevés pénzből él két gyermekével: a rezsi kifizetése után mindössze havi háromezer forintjuk marad.

– Volt férjem sajnos nem fizet gyerektartást, a fiát sem látogatja. Anyámmal élünk egy apró lakásban, neki fizetünk rezsit – mutat körbe Katalin. Ő két gyermekével otthon van, míg élettársa az országot járja: minden alkalmi munkát elvállal, ami egy kis pénzt hoz.

– Én nem tudok dolgozni, mert a gyerekek teljes figyelmet igényelnek: a háromhónapos Kincső refluxos, asztmás rohamokkal küzd. Éjjel a párommal egymást váltva őrködünk felette, mert félünk, hogy megfullad. Bálint fiam pedig több éve magántanuló. Képtelen túltenni magát azon, hogy a kishúga, Kiara 11 hónaposan meghalt, mert rajongva szerette a picit.

Katalin ennek ellenére nem esik kétségbe.

– Szerencsére ingyen kapunk ebédet, így a napi betevőnk hellyel-közzel megvan. Bálint a kezébe vette a dolgokat: kiváltotta az ingyenes horgászengedélyt, s amikor csak lehet, halat fog, a karácsonyi asztalra is ebből kerül majd. Makkot és diót is gyűjt, és eladja. Sörösdobozokat, üvegeket vált vissza, ezt a hajléktalanoktól leste el. Ez az ő zsebpénze, de szégyen vagy sem: ez is legtöbbször a családi kasszába vándorol – magyarázza Katalin.

– Rettegek, mert a gyermekeimnek meleg cipő, anorák, étel és gyógyszer kell, de gyakran nem tudom kifizetni. Bálint és Kincső éltet, csakis arra gondolok, hogy gyönyörű gyermekeim és szerető élettársam van, aki rajongva imádja a kislányát, és sajátjaként szereti a fiamat! Amíg ez megvan, érdemes küzdenem.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek