Aktuális

Hatalmas tömeg tüntetett a nácik ellen

Bors

2012. december 2. vasárnap 18:01

Egy színpadon szólalt fel a nácizmus és a fasizmus ellen Bajnai Gordon, Rogán Antal és Mesterházy Attila. Budapesten hatamas tömeg tüntetett Gyöngyössy Márton hétfői kijelentése ellen.

- Nem felejtünk és nem engedünk felejteni - ezt mondta Bajnai Gordon az Együtt 2014 tagja vasárnap délután a fasizmus és a nácizmus elleni demonstráción. A Kossuth téri tüntetésen hatalmas tömeg tiltakozott Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő hétfői parlamenti felszólalása ellen.

Gyöngyösi parlamentben arról beszélt, hogy nemzetbiztonsági okokból listázni kellene a zsidó származású országgyűlési képviselőket. Vasárnap három politikai erő is képviseltette magát.

Rogán Antal Fidesz frakcióvezetője, Bajnai Gordon a Haza és Haladás alapítója és Mesterházy Attila az MSZP elnöke. – Nem engedhetjük ártatlan milliók halálát valaki semmibe vegye, hiszen népirtások minden esetben listákkal kezdődtek. A haza nem néma, most mi akasztunk táblát a gonoszság nyakába - mondta Rogán Antal beszédében.

A tömeg lelkes zászlólengetéssel reagált a szónokok kijelentéseire, hangosan skandálták: “Jobbik oszolj” és “nácik haza”. Bajnai Gordon arról beszélt hogy Magyarország ma végre normálisan működött, mert jobboldaliak, baloldaliak és centristák együtt álltak ki, mindig így kellene.

Mesterházy Attila két követelést fogalmazott meg a Fidesz és Orbán Viktor felé: zárják karanténba a Parlamentben a Jobbikot, és miniszerelnök holnap szólaljon fel az országgyűlésben és határozottan és világosan határolódjon el a radikális párttól. – A fasizmus egy vírus, a jobbik a vírusgazda de mi vagyunk az ellenszer - mutatott az egybegyűlt demonstrálókra a szocialista elnök. 

További cikkek

Hidegfont

Kamera rögzítette: Brutális, amit a viharos szél okozott a Balatonnál

Hazafiság

Nyitrai Zsolt: a polgárőrség egyfajta modern hazafiságot jelent a mai Magyarországon

Ez is érdekelhet