Aktuális

Devizahitelről énekel a színész

Balajti Péter

Létrehozva: 2012.12.17.

Miközben a Fővárosi Törvényszék egy, az OTP ellen folyó perben semmisnek mondott ki egy devizahitel-szerződést, a sokakat érintő kérdésről írt dalt a jó humoráról ismert színész, Kálloy Molnár Péter.

Újabb reményt jelenthet a banki adósoknak, hogy egy sorstársuk devizahitel-szerződését jogerősen érvénytelennek mondta ki a Fővárosi Törvényszék.

A bíróság szerint a teljes hiteldíjmutató kiszámítása során figyelembe vették ugyan, hogy vételi árfolyamon folyósították a hitelt, viszont eladási árfolyamon kell azt visszafizetni, de annak számítási módja és mértéke nem volt világos a szerződő előtt. Jogászok szerint ezen az alapon csaknem minden devizahitel-szerződés semmis.

Az ítélettel egy időben került fel az internetre és aratott mindjárt sikert Kálloy Molnár Péter A nagy végtörlesztő című dalának klipje.

– Gyűlölöm az igazságtalanságot, s míg az életben komolyan, a dalaimban ironikusan emelem fel ellene a szavamat – indokolta a dal születését Kálloy Molnár Péter.

– Magam is érintett vagyok. A végtörlesztést jó lehetőségnek tartottam, ugyanakkor a bankom az utolsó pillanatig hitegetett, majd a határidő lejárta előtt két nappal mégis nemet mondott. Szerencsémre sikerült egy kis pénzintézethez átigazolnom, így megmenekültem. A düh és a megkönnyebbülés keveredett

- A nagy végtörlesztő című új dalomban, amely a pénzügyi fogalmakkal, s az egész jelenséggel játszik el, görbe tükröt tartva – magyarázza a művész, aki azokat nem sajnálja, akik felelőtlenül, ésszerűtlenül adósodtak el, ugyanakkor sokan vannak – állítja –, akik joggal becsapva érzik magukat, hiszen a bankok annak idején táblázatokkal és számításokkal igyekeztek meggyőzni a hitelkérőket, hogy nem rejt nagy kockázatot a devizahitel.

– Minden olyan bírósági ítéletnek örülök, ami reményt ad az adósoknak, és bizonyítja, hogy áldozatok – tette hozzá a színész-énekes.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek