Aktuális

Megmenti a videó a rendőrgyilkost?

2012. november 20. kedd 09:00

A gyors szabadulás lehetőségét jelenti Thomas B.-nek az a nyilvánosságra került videó, amin Kenéz Imre elgázolása és a rendőr haláltusája is látható. Az osztrák férfi ügyvédje szerint védencét gázsprayvel fújták le, ezért szinte vakon vezetett.

Szívszorító képsorokat tartalmaz a Kenéz Imre elgázolását bemutató videó, amelyet tegnap hozott nyilvánosságra a Kurier című osztrák újság internetes portálja.

Miként a Bors megírta: október 11-én Apátfalván Thomas B. elgázolt egy 35 éves motoros rendőrt, aki belehalt sérüléseibe. Az osztrák férfit korábban már huszonnyolcszor büntették, többek közt hivatalos személy elleni erőszak és fegyveres rablás miatt.

A képsorokon látható, hogy a Hummert két rendőrmotor kíséri, majd a monstrum megáll, és egy rendőr benyúl a vezető felőli oldalon. A Hummer ezután ismét mozgásba lendül, és elüti az előtte álló Kenéz Imrét. Az utolsó, sokkoló képsorokon Kenéz már az aszfalton fekszik, Thomas B.-t pedig többen leteperik.

A Kuriernak nyilatkozott dr. Friedrich Schweikert, a gázoló ügyvédje. Szerinte az egyik rendőr gázsprayvel fújta le védencét – ez az a mozzanat, amikor az egyenruhás benyúl a ­ve­zetőhöz -, s a permet elvakította Thomas B.-t.

Az ügytől független jogász, dr. Kamarás Péter úgy véli: ha a védelem bizonyítani is tudja ezt az állítását, akkor a szándékos emberölés gondatlanságból elkövetett közúti bűncselekménnyé minősülhet, s akkor az osztrák férfi megúszhatja enyhébb büntetéssel, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel, és semmiképp sem vár rá életfogytig tartó börtön.

A tanúvallomások mellett várhatóan gépjárműszakértő és orvos szakértő véleményét kéri majd ki a nyomozó hatóság. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője ugyanakkor a Borsnak úgy nyilatkozott: nem ­vál­tozott a gyanúsítás Thomas B.-vel szemben.

– A felvételt Thomas B. írásos vallomásával együtt benyújtotta hozzánk a férfi magyar ügyvédje – tette hozzá a szóvivő. – A videó egyébként egy 7 perces felvételt tartalmaz, az osztrák internetes portálon viszont egy alaposan megvágott, 1 perc 19 másodperces verziója szerepel.

Fazekas Géza fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a Hummernek valamennyi ablaka fel volt húzva, amikor a rendőrök helyszíneltek. Ezzel a szóvivő megkérdőjelezte az osztrák ügyvéd által előadott gázsprays történetet, bár ezt nyíltan nem mondta ki. Felmerült a kérdés, hogy a felvétel nyilvánosságra hozatala törvénysértő lehet-e. Nos, ez a hatályos magyar jogszabályokkal nem ütközik, legfeljebb ügyvédetikai kérdéseket vet fel, hiszen ezek a képsorok nyilvánvalóan kegyeletsértőek.

Thomas B.-t nemcsak dr. Friedrich Schweikert, hanem egy kaposvári ügyvéd, dr. Fóris Kálmán is képviseli. A Bors a Somogy Megyei Ügyvédi ­Kamarától azt tudakolta, indul-e etikai vétség miatt eljárás az ügyvéd ellen.

– Panasz nem érkezett, így eljárás sem indult – közölte lapunkkal dr. Fekete László, az ügyvédi kamara elnöke. – Általánosságban elmondható, hogy egy ilyen típusú bizonyíték nyilvánosságra hozatala etikátlan cselekedet egy ügyvéd részéről – tette hozzá. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16043829_auto_resized.jpg
origo.hu

Kiszabadulhatott valami a rettegett szellemhajóról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15619_resized.jpg?avcount=1685468408
origo.hu

Szinte felismerhetetlenre hízott a több éve visszavonult, népszerű énekesnő - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16042635_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„A legjobb apa, akit egy fiú kívánhat” – fejfájása után hirtelen elhunyt a családfő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16041619_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ők a sztárok, akik még a héten távozhatnak a Real Madrid csapatából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16044573_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ő a következő? Sármos férfit ölelgeti Szabó Zsófit – Fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16043130_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Magyarország mellé állt Görögország az új szankciós csomag kapcsán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15626_resized.jpg?avcount=1685468408
origo.hu

Megmutatta újszülött kislányát Kulcsár Edina - KÉPEK

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16043993_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. május 31.: a Kos békét köt, a Skorpió szerencsés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15622_resized.jpg?avcount=1685468408
travelo.hu

Álmodtál már arról, hogy elhajózol a naplementébe? Irány Horvátország! (x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16042588_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint áll a bál a Gáspár családban: Győző adásban ment neki Zsoltinak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15614_resized.jpg?avcount=1685468408
mandiner.hu

Webshopon keresztül vásárolunk laborvizsgálatot(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/05/PWLcwnCAynUN_bKZQEyHPYTqh3mlT8iHnt1cQkOzYlo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q0MjlkMTczMmJhYjRjZmZiOTM3MmEyNGM5MzlmMzRh.jpg
Olaszország

Megmentette felakasztott rabtársa életét a gyerekgyilkos Katalin

https://cdn.borsonline.hu/2023/05/iOu2gdUmFfTRXdS75hQ1GwgWRg12q0m_xZBofAF4F9I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZlZmNkY2ZlMTEwNDQ0NTlhOWFmMWIxZTMzMmZkOWMz.jpg
Tragikus sors

"Gyógyulj meg, kislány!" – olvasóinkat megérintette a 14 éves, műtétre váró Bogi története