Aktuális

113 éves a világ legöregebb törpéje – fotók

Bors

Létrehozva: 2012.10.26.

Az indiai Zeenat Bi azt mondja magáról, hogy ő a legidősebb kis termetű ember a földön. Bár a Rekordok Könyve szerint még csak 101 éves, az asszony az állítja, 12 évvel idősebb ennél.

A 91 centiméter magas Zeenat Bi mindenképpen világrekorder. Az indiai hölgy a Föld legöregebb törpéje. Míg a nők általában fiatalítani szeretik magukat Bi inkább még idősebbnek akar tűnni a koránál.

Az asszony hivatalosan 101 esztendős, azonban ő azt állítja ez az adat nem helyes, hiszen valójában 113 éves. Akármelyik is igaz a kettő közül, az biztos, hogy Bi a legidősebb törpe. Az előző csúcstartó az amerikai Lowell Deforest Mason volt, ő 74 éves korában hunyt el.

A The Sun információi szerint Bi úgy érzi közeleg a vég, ezért összeállított egy listát arról, mit szeretne még véghezvinni mielőtt meghal. A kívánságok között szerepel egy találkozó Salman Khan, bollywoodi színésszel és egy zarándoklat Mekkába is.

Az asszony több mint 50 éve teljesen magányosan él, soha nem házasodott meg és gyermekei sincsenek. Összes tulajdona egy ágy. Viszont, amióta a nemzetközi sajtó felfigyelt rá, az indiai állam segíteni kezdett az apró, idős hölgynek. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek