Aktuális

Újra vadászik Fiore, az olasz szélhámos?

2012. szeptember 15. szombat 11:00

Jóképű, lehengerlő stílusú, temperamentumos olasz csődör. Francesco Fiore a nők álma, ám az álarc mögött egy számító csaló lakozik. A férfi milliókkal verte át a belehabarodott asszonyokat, s most újra szabad.

Összetört szívű magyar asszonyok átkozzák a csütörtöki napot: a veszprémi bíróság ugyan elítélte, ám egyben szabadlábra is helyezte Francesco Fiorét. A férfit jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt jogerősen két és fél év börtönre ítélték úgy, hogy a szabadságvesztés idejének felére kedvezményt kapott. Miután előzetesben ült 16 hónapot, szabadon távozhatott.

A Bors még tavaly szeptemberben írt a jóképű talján elfogásáról, lapunknak Fiore utolsó áldozata, B. Vivien számolt be megaláztatásáról. A pápai lány fülig szerelmes volt Fioréba, a férfi el is jegyezte őt, sőt, Vivien már gyermeket várt kedvesétől, amikor az olasz se szó, se beszéd eltűnt az életéből.

Addigra módszeresen, elképesztő ármányok által tizennyolcmillió forinttal apasztotta a lány családjának vagyonát. A legdöbbenetesebb az volt, amikor a férfi azt állította, meghalt az édesapja. Viviennel Szicíliába utaztak, ahol részt vettek egy temetésen. Vivien a mai napig nem tudja, kit hantoltak el akkor. Mindenesetre nagy összegű kölcsönt adott a magas örökösödési illetékre hivatkozó Fiorénak.

– Ennek az embernek nincs lelke.A karjára tetováltatta a nevem kezdőbetűit, ez örök emlék marad neki a börtönben – mondta Vivien, akinek most csalódnia kellett, Fiore ugyanis újra szabadon garázdálkodhat. 

A férfi ráadásul még legalább öt-hat nőt bolondított Magyarországon. A Bors információi szerint Fiore még hazánkban tartózkodik. – Az ítélet nem rendelkezett a férfi kiutasításáról – közölte Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna, a veszprémi bíróság szóvivője.

Bilkei: ez az ember sohasem áll le

A kriminálpszichológus Bilkei Pál biztos benne, hogy Fiore sosem hagy fel vadászó életmódjával. – Ő egy intellektuális bűnöző, aki mindig irányító szerepben van. Manipulálja a másikat, s ezt nemcsak az anyagi haszonszerzés miatt élvezi, hanem mert hozzánőtt ez a szerep. Ráadásul egy ilyen enyhe ítélet csak olaj lehet a tűzre – fejtette ki a szakember.
 

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet