Aktuális

Ügyvédje ismét ringbe szállna Tánczosért

Létrehozva: 2012.09.17.

Nem csak szakmai, személyes meggyőződése is dr. Somos Zoltánnak, hogy volt védence, Tán­czos Gábor ártatlan. Az ügyvéd mégis azt mondja: minimális az esélye, hogy tisztára moshassa a nevét.

Dr. Somos Zoltán hosszú éveken keresztül képviselte Tánczos Gábort, így természetesen ő is érdeklődéssel figyelte az elmúlt napok eseményeit. Kíváncsian várja, hogy lesz-e bármilyen következménye dr. Lépold Józsefné írásszakértő bejelentésének, amely szerint ötven évre titkosították a Tánczos-ügy aktáit. A rendőrség és a bíróság egyébként cáfolta a titkosítást.

– Én sem tudok a jegyzőkönyvek titkosításáról – bocsátotta előre Somos. – Egyelőre olyan új bizonyíték sem került elő, amely megalapozná a perújrafelvételt. Ha felbukkanna egy olyan tény, amely kétséget kizáróan alátámasztaná Gábor ártatlanságát, akkor újra elvállalnám a képviseletét. Rengeteg energiát fektettem ebbe az ügybe, és nem­csak szakmai, hanem személyes meggyőződésem is, hogy nem Gábor a tettes.

Mégis azt kell mondanom, minimális esélyét látom, hogy valaha is tisztára moshassa a nevét. Persze azt nem tudom kizárni, hogy egyszer képbe kerüljön a valódi elkövető, aki beismerő vallomást tesz, és akkor Gábor valóban megszabadulhatna az életét megkeserítő bélyegtől – magyarázta az ügyvéd. Somos Zoltán szerint a Tánczos-ügy a magyar kriminalisztika történetének egyik nagy – ha nem a legnagyobb – érdeklődésre számot tartó esete.

– Valószínűleg azért, mert a lezárása nem megnyugtató. Számos ellentmondás, megannyi nyitott kérdés maradt, az emberek többsége nem hisz Gábor bűnösségében. A mai napig szinte minden héten kapok érdeklődő hívásokat, vagy olyan személyek keresnek meg, akik valamilyen verzióval állnak elő. Vadabbnál vadabb történetek keringenek, de én csak a tényeknek hiszek. Kár, hogy a bíróság nem így tett – tette hozzá a védő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek