Aktuális

Szeretőt akarnak tartani a házasok

Létrehozva: 2012.09.27.

Minden ötödik internetes társkereső házasságban él. Ezzel a megdöbbentő eredménnyel zárult egy hazai társkereső felmérése. A kapcsolatban élők állítják: nem csak szexpartnerre vágynak.

Több ezer nő és férfi töltötte ki azt a kérdőívet, amit egy internetes társkereső oldal publikált. Az eredmények rendkívül elgondolkoztatóak.

– Nagyjából ugyanolyan arányban nyilatkoztak nők és férfiak. Számunkra is meglepő volt, hogy minden ötödik párkereső házas vagy kapcsolatban él – mondta el a Borsnak Markovics András, a Párom.hu ügyvezetője. A felmérés készítői arra is rákérdeztek, hogy az oldalra regisztrálók szexpartnert, rövid távú vagy hosszabb kapcsolatot keresnek-e.

Akiknek van kedvesük, de nem élnek vele együtt, 7,7 százalékban válaszolták azt, hogy szexpartnert keresnek, és 61,5 százalékban, hogy hosszabb távú partnerre vágynak. A házasságban élők 12,3 százaléka regisztrált azért, hogy szexpartnert találjon, ám 45,2 százalékban egy hosszabb, tartósabb kapcsolatot szeretnék a párjuk mellett.

– A házasságban vagy élettársi kapcsolatban élők közül azok vannak többségben, akik eltitkolják, hogy mással kötötték össze az életüket. Akad, aki fél évig is tud titkolózni új partnere előtt – tudtuk meg Markovics Andrástól.

Vajon mit keresnek inkább az ilyen oldalakon a kapcsolatban élők? – Többnyire szeretőt, de nem kizárólag szexet – állítja Csehák Hajnalka. – Akik csak szexre vágynak, azok felvállalva házasságukat, zömében szexpartnerkeresőbe regisztrálnak. Akik társkereső oldalon próbálkoznak, azok intellektuális kapcsolatot is keresnek. Egyre nagyobb probléma ugyanis a családokban, hogy a felek nem tudják megosztani egymással véleményüket, gondolataikat, mert már nem is beszélgetnek – magyarázza a szakember.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek