Aktuális

Hullottak a hallgatók Orbán beszéde alatt

M. K. R.

Létrehozva: 2012.09.04.

Mintegy ötven hallgató lett rosszul tegnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanévnyitóján, amelyen a miniszterelnök mondott beszédet. A családorvos szerint ez nem túl jó kondícióra utal.

Az eléggé ellentmondó híradások szerint mintegy félszáz hallgató lett rosszul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyórás tanévnyitóján tegnap. Az Orczy-kertben megtartott ünnepségen Orbán Viktor is hosszan beszélt az elsőévesekhez, akik a Rendőrtiszti Főiskola, a Nemzetvédelmi Egyetem, továbbá a Budapesti Corvinus Egyetemből kivált Közigazgatás-tudományi Kar összevonásából létrejött új felsőoktatási intézmény falai között kezdték meg felsőfokú tanulmányaikat. Az itt tanulók közül kerülnek ki a leendő katona- és rendőrtisztek, valamint polgári beosztású közszolgák. A hallgatóknak több mint egy órán át kellett állniuk a tűző napon a 28-30 fokos hőségben, amelyhez 42 százalékos páratartalom társult.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem kommunikációs vezetője, Bibókné Répási Gabriella közölte, a rosszulléttel küzdők javarészt elsős hallgatók voltak, akik szombaton vonultak be.

– Mindenki kipróbálhatja, milyen érzés ilyen melegben vastag ruhában a tűző napon állni – vette védelmébe a hallgatókat Bibókné.

Dr. Bense Tamás családorvos szerint más okok is közrejátszottak a tömeges rosszullétben.

– Akik nem bírnak végigállni ilyen időben egy egy-két órás szabadtéri rendezvényt, azok nem túl edzettek – állítja az orvos. – De nem zárható ki az a verzió sem, hogy akik roszszul lettek, előző nap még talán a szünidejük utolsó napját ünnepelték, esetleg nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása mellett, ilyenkor ugyanis ha nem pótolják kellő mértékben a folyadékot, könnyen dehidratált állapotba kerülhetnek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek