Aktuális

Gyurcsány éhezés után láncol

Bors

Létrehozva: 2012.09.17.

Az MSZP nem vesz részt a választójogi törvény vitájában. Volt kormányfőjük tovább akciózik.

Az MSZP az alaptörvény elfogadásához hasonlóan, várhatóan a választójogi törvény kormányoldal által tervezett módosításában sem vesz részt az Országgyűlésben. Erről Józsa István, a párt frakcióvezető-helyettese beszélt.

A szintén az előzetes regisztráció miatt akcióba lépett Gyurcsány Ferenc nem adja fel: az egyhetes éhségsztrájk után most élőláncot szervez pártjával a Parlament köré arra a napra, amikor az Országgyűlés a választási feliratkozás bevezetéséről dönt.

 – Lehet rossz döntéseket hozni, lehet egy alkalmatlant, egy tisztességtelent, egy gerinctelent is megválasztani miniszterelnöknek, de ha ez kiderül – és kiderült –, akkor ne hagyják következmények nélkül! – mondta a volt kormányfő. Az LMP viszont részt vesz a vitában.

A tör­vény lényege, hogy a voksolás elôtt minden állampolgár, aki szerepel a népesség-nyilvántartásban, kap egy felhívást arra, hogy döntse el, akar-e szavazni vagy sem. Ha igen, jeleznie kell, hogyan akar részt venni a voksolásban – személyesen vagy levélben –, hol akar szavazni – határon belül vagy azon kívül –, majd ezt a dokumentumot vissza kell küldenie.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek