Aktuális

Farkasordító hideg jön

Létrehozva: 2012.09.11.

Csapadékos ősz, a téli hónapokban kevés hó, januártól pedig farkasordító hideg. A hosszú távú előrejelzések szerint ilyen lesz az elkövetkező hónapok hazai időjárása.

A www.esotanc.hu időjárási portál kilenc intézet – köztük brit, orosz, japán meteorológiai állomások – előrejelzései alapján arra a következtetésre jutott, hogy néhány hét múlva jönnek a tartósabb esők. A prognózis szerint a szeptember melegebbnek, az október hűvösebbnek ígérkezik az átlagosnál, míg novemberben semmi extra nem várható. Decemberben eshet némi hó, ám nem lesz túl hideg. Januártól azonban ismét egyre kevesebb csapadékra és a szokásosnál keményebb fagyokra készülhetünk.

Vajon Németh Lajos meteorológus szerint is ilyen lesz az időjárás?

– Fogalmam sincs, hiszen itt Közép- Európában olyan előrejelzést adni, amire felelős döntést lehet alapozni, maximum tíz napra, két hétre lehet – mondta a Borsnak Németh Lajos.

A szakember szerint hiába rendelkezünk több mint száz év meteorológiai adataival, a számítógépes futtatások alapján nem lehet analógiákat felállítani.

– A légkör bizonytalanságai miatt ma is csak ott tartunk, hogy néhány órára 95 százalékos pontossággal tudunk előrejelzést adni egy-egy területre, míg 2-3 napra csupán 80-85 százalékos eséllyel – fűzte hozzá a meteorológus.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek