Aktuális

50 millió úszhatott el Annáék kezén

2012. szeptember 24. hétfő 08:45

Számításaink szerint vagy ötvenmillió forint folyhatott ki az eltűnt szegedi diáklány, Anna és barátja, Péter kezei közül. Főbérlőjük úgy véli, Anna megtévesztés áldozata lett.

Nem nyugodhat Juhász János, az eltűnt szegedi diáklány, Juhász Anna édesapja. A 24 éves lánynak szeptember elején veszett nyoma barátjával, S. Péterrel együtt. Azonban amíg Pétert látták Németországban egy vonaton, addig Annáról azóta sincs hír. A fiatal pár hatalmas adósságot hagyott maga után. A lány édesapja egy 16 millió forintos kölcsönről szóló iratot is talált, amely szerint uzsorakamatra kapták a pénzt.

– Egyre több papír kerül elő, ami arra utal, hogy állandó anyagi gondokkal küszködtek. Előkerült annak a majd' egymillió forintos kölcsönnek a dokumentuma is, amelyet az én nevemre vettünk fel Anna kérésére Péternek, de a fiú végül nem fizette vissza. Már akkor fel akartam jelenteni, de Anna könyörgött, hogy ne tegyem. Most már látom, akkor kellett volna lépnem. Lehet, a kislányom még mindig velem lenne – mondta keserűen János a Borsnak.

A férfi úgy számol, hogy a fiatalok kezén eltűnt többek között Anna édesanyjának több mint húszmilliós hagyatéka, a lány örökölt lakásának tízmillió forintos ára, az uzsorára felvett 16 millió, az apa által felvett egymillió, s ez még nem minden.

– Most tudtam meg, hogy vidéki rokonoktól is kértek kölcsön, nem is egyszer, ezen kívül én is juttattam nekik pénzt, amikor csak tudtam. Nem értem, mire mehetett el ennyi pénz! – csóválja a fejét a kétségbeesett édesapa. A fiatalok főbérlője, Helga szerint a pár vélhetően magasabb színvonalon akart élni, mint azt megtehették volna.

– A lány tandíjat is fizetett az egyetemre, a fiú márkás ruhákban, több tízezer forintos cipőkben járt. A férfi nem dolgozott. Amikor rákérdeztek, azt mondta, hogy éjszakai műszakba jár, azért nem látjuk munkába menet – mesélte lapunknak az asszony. A férfi éjszakai eltűnéseit indokolhatja, hogy rendszeresen pókerezett, alighanem a pénz nagy részét játékszenvedélye emésztette fel.

– Péter azt mondta, csak egy ideig maradnak itt, lakást szeretnének venni. Persze most már tudom, hogy ez csak hitegetés volt. Nagyjából 200 ezer forintnyi tartozást hagytak hátra a lakásban – sorolja Helga. Az asszony nem Annát hibáztatja.

– Csöndes, szerény lány, a lakást annak ellenére, hogy kutyájuk volt, példás rendben tartotta. Annát tisztelettudó, jóravaló lánynak ismertem meg. Nagyon szerelmes volt abba a fiúba, a világ végére is elment volna érte. Nem úgy tűnt, mint aki halni készül, ezért nem értem, miért írt búcsúlevelet. Még az egyetemi tandíját is befizette, szóval határozottan gyanús a helyzet. Nagyon remélem, hogy épségben előkerül! – tette hozzá a lakástulajdonos.  

További cikkek

Tűz

Menekítik az embereket Budapesten, nagy a baj

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Brutális hózápor csap le az országra, de van még egy rossz hírünk

likebalaton.hu

Ez az amerikai sorozatsztár forgatott a keszthelyi kastélyban

life.hu

5 észszerű és hasznos újévi fogadalom, amit érdemes betartanod

magyarnemzet.hu

Márki-Zay Péter saját közönségének hozzátartóin viccelődött

kisalfold.hu

Negatív rekord - mutatjuk az új fertőzöttek számát egyetlen nap alatt megyénkben

origo.hu

Különös tevehibrideket ábrázolnak az iraki templom falain

vg.hu

Diplomáciával próbálják megelőzni az ukrajnai háborút

life.hu

Ebben az 5 csillagjegyben születnek a legtehetségesebb emberek

nemzetisport.hu

NB I: Örülnék, ha állandó bajnokesélyes lenne a Puskás Akadémia – Hornyák Zsolt

origo.hu

Elszaladt egy raklap térkőért a tüzépre, az autójától mindenkinek elakadt a lélegzete

origo.hu

Óriási fordulat a kínai okostelefon-piacon