Aktuális

Szexmegvonással buktatják meg az elnököt

Bors

Létrehozva: 2012.08.28.

Szexmegvonással akarják kikényszeríteni togói nők az ország elnökének, Faure Gnassingbének a távozását. Nem tetszik a választójogi törvény.

Szexsztrájkba léptek a Mentsük meg Togót! nevű polgárjogi nőszervezet aktivistái. A lányok és asszonyok mostantól egy hétig nem élnek nemi életet párjukkal. Az ok kicsit meghökkentő. Mint a szervezet vezetője, Isabelle Ameganvi elmondta: a togói férfiak ennek hatására majd olyan lépéseket tesznek, amelyek kikényszerítik az afrikai ország elnökének lemondását – írta a brit Guardian című lap. Hogy mik ezek a lépések, arról az aktivista nem beszélt.

A sztrájkot egy politikai gyűlésen jelentették be a főváros, Lomé főterén. A tüntetésen az új választójogi törvény ellen tiltakoztak, attól tartva, hogy az megkönnyíti majd Gnassingbé őszi újraválasztását.

Togóban dinasztikus uralkodói rendszer működik, a mostani vezető hét évvel ezelőtt került hatalomra, miután apja, Eyadema Gnassingbé elhunyt. Ő harmincnyolc évig vezette az országot.

A mostani vezető egyelőre nem reagált a sztrájk hírére, bár nem nagyon szereti, ha kritizálják őt: az ellene tüntetőket rendszeresen letartóztatja a rendőrség.

Persze kérdés, hogy a szexmentes akció sikeres lesz-e? Az időtartamon ugyanis már vita volt, akadt ugyanis, aki csak kétnapos szilenciumot tartott szükségesnek. Ráadásul támadások érték a nőszervezet vezetőjét, Ameganvit is, mondván, ő könnyen beszél, ugyanis nincs se férje, se barátja.  

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek