Aktuális

Vért sírnak a gyerekek egy rejtélyes kór miatt

S.G.

2012. május 18. péntek 18:10

Az orvosok sem tudnak magyarázatot adni arra a különös betegségre, melynek tünete, hogy a páciens szó szerint vért sir. A tudomány eddig három esetet dokumentált. Két indiai lány és egy amerikai fiú sír vért, közülük pedig Twinkle Dwivedi járt a legrosszabbul, mert ő nemcsak pirosat könnyezik, hanem az orrából és hajtöveiből is vér szivárog.

Az orvosi szakkifejezés szerint a Haemolacria, ismeretlen okból alakul ki, a tünete pedig az, hogy a betegnek könnyek helyett vér folyik a szeméből. Az Oddity Central információ szerint, a tudósok arra gyanakszanak, a vérsírásért valójában a testben lévő tumorok felelősek.

Az első eset, a 15 éves amerikai fiúé, Calvino Inmané. Édesanyja konkrétan sokkot kapott mikor először látta, hogy a fia szeméből vér folyik. Naponta háromszor is előfordul vele. Elmondása szerint semmi előjelét nem szokta érezni, nem akkor történik, amikor szomorú vagy dühös, vagyis mikor elvileg elsírná magát az ember. Több orvosnál is jártak már, a gyereken rengeteg tesztet végeztek, de a tünet kiváltó okát nem találták meg.

Mindenhonnan vér folyik

A másik eset egy indiai kamaszlányé, Twinkle Dwivedié. Az ő esete Inmanénál súlyosabb, hiszen nemcsak szeméből, de az orrából és hajtöveiből is folyik vér. Néha a lábfeje is minden ok nélkül vérben úszik. A lány elmondása szerint konkrétan úgy érzi, mintha vér izzadna. A 13 éves kamasznál pár évvel ezelőtt jelentkeztek a tünetek, napi 5-10 alkalommal vérezik. Dwivedit több iskolából is kirúgták betegsége miatt.

A harmadik dokumentált eset Rashida Khatooné. A fiatal indiai nőnek sikerült javára fordítatni furcsa betegséget. A nőnek gyerekkora óta napjában többször csöpög vér a szeméből. Azonban az ő esetében szülővárosa, Patna, nem közösítette ki, hanem szentként tekint rá. A helyiek szerint Khatoonnak földöntúli képességei vannak, egyesek szerint istennő lakozik az asszonyban. 

A vérkönnyező nő persze nem érez magában különleges erőt, és csodákra sem képes. Az újságnak azt nyilatkozta, egyszerűen csak furának tartja a dolgot. „Nem érzek fájdalmat, mikor megtörténik, de mindig meglepődöm mikor látom, könny helyett vér szivárog a szememből.”

További cikkek

Baleset

Lezárták az M1-est, mentőhelikopter érkezett - nagy a baj

Pénz

Bejelentették, mikor kapják vissza a családok az szja-t, és mikor jön a 13. havi nyugdíj

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Most kaptuk a hírt: holttest hever az újpesti panelház előtt

ripost.hu

Megrázó részletek derültek ki a jég alatt talált tatabányai tanár halála kapcsán

life.hu

Túljutott a hatodik járványhullám csúcsán ez az ország: de megjelent náluk az omikron egy újabb variánsa

delmagyar.hu

Évtizedes probléma oldódik meg Csongrádon az áruháznál

origo.hu

Javították az Oculus Quest 2 színhibáját

nemzetisport.hu

Liverpool: a Porto szélsője érkezhet, de két csatár távozhat – sajtóhír

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

teol.hu

Autójában égett halálra egy fiatal tengelici férfi

metropol.hu

43 évesen meghalt a magyar színész, kómába helyezés előtt üzent a covidos anyuka

origo.hu

Riasztott az Aldi, fémdarabok lehetnek ebben a kávéban