Aktuális

Katalin: félelmetes volt a földrengés!

Balajti Péter

2012. május 21. hétfő 08:45

Hatan meghaltak, félszáznál is többen megsérültek vasárnap hajnalban a Richter-skála szerinti 6-os erősségű földrengésben, amelynek epicentruma Bolognától 36 kilométerre északra volt.

Magyarok is tartózkodtak Olaszországnak azon a részén, ahol tegnap hajnali négy óra körül megmozdult a föld. Hat halálos áldozatról számoltak be, ötvennél is több sérültet láttak el. A Bors információi szerint magyar nem sérült meg. Hegedüs Katalin, a túlélők egyike dél körül érkezett meg Bolognából.

– Iszonyú robajra ébredtem. Mintha száz kerekes ­bőrön­döt húznának maguk után az emberek. Aztán elindult az ágyam, rázkódott az egész, úgy éreztem magam, mint egy ­lég­ör­vénybe került repülőgépen, s közben odakint az összes ­autó­riasztó egyszerre megszólalt. Bár ilyenkor az emberek többsége kirohan az épületekből, én éppen a bolognai kollégium hétszáz éves, masszív falai között éreztem magam biztonságban, a világért sem mentem volna ki az utcára – mondta a Borsnak Katalin. A legrosszabb az volt, hogy teljes bizonytalanságban hagyták a lakosságot és a turistákat.

– Bekapcsoltam a rádiót és a tévét, de sehol sem esett szó a történtekről. A bizonytalanság több mint egy órán át tartott, miközben újabb, kisebb rengések követték az elsőt. Korábban átéltem már néhány földrengést, de ez mindegyiknél durvább volt. Végül negyed hét, fél hét körül bemondták, hogy mi történt. Attól fogva viszont ­per­cenként jöttek a hírek halottakról, sebesültekről, károkról – folytatta Katalin, aki egy olaszországi konferencia miatt volt Bolognában.

Dr. Rónaszéki Áront, a milánói magyar konzult telefonon értük utol. – Egyelőre a hatóságoktól és más csatornáinkon keresztül sem érkeztek hozzánk hírek a földrengés kapcsán magyar sérültekről, illetve elhunytakról. Azt kívánom, maradjon is így – tette hozzá.

További cikkek

Dráma

A gyerekszoba előtt állt meg az elszabadult kamion Bodogláron

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára

mindmegette.hu

Heti top 10 recept: röpködnek a mínuszok, előkerültek a melengető, kiadós receptek

origo.hu

B.szd ki, kretén, lóf.sz, s.ggem - így gyalázkodnak baloldali politikusok - videók

hirtv.hu

Brutális, ami az ország felé tart: ebben nem lesz köszönet

kemma.hu

Halálos késelés Tokodon: főzés közben szúrta szíven férjét a nő

vg.hu

Jó ötletnek tűnt, de pénze 95 százalékát elbukta a fizetését bitcoinban kérő sztársportoló

life.hu

Megdöbbentő, amit ez a nő a hüvelyével tett (18+)

ripost.hu

Pucér tökély, teljesen meztelenül terül el előtted a legszexibb szörfös bombázó

borsonline.hu

Ez lehet az omikron legelső tünete, mutatjuk, mire figyelj fel

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben