Aktuális

Drogosnak nézték az agydaganatos fiút

GJ

2012. május 6. vasárnap 08:25

Későn vették észre az orvosok, hogy agydaganata van Dicső Ádámnak. A húszéves fiú elviselhetetlen fejfájásra panaszkodott, családja szerint az orvosok fájdalomcsillapítóval tömték kivizsgálás helyett.

 

A 20 esztendős újkenézi fiú makkegészséges volt, kiváló sportoló, sorra nyerte az érmeket fekvenyomásban. Ádám volt családja legfőbb támasza, nem hitték volna, hogy egy hónap alatt elveszítik. – Húsvétkor mondta először, hogy fáj a feje. Elment a háziorvoshoz, aki arcüreggyulladást állapított meg. De Ádám hiába szedte a gyógyszert, nem múlt el a kín – emlékszik édesanyja, Dicső Dánielné.

Beperlik a kórházat

A fiú gyötrelmei napról napra erősödtek: feje hasogatott, a füle is fájt és kettős látása volt. Az ambulancián kapott orrcseppet, fájdalomcsillapítókat és gyógyszereket megfázásra, de állapota nem javult. Végül április 22-én elment a kisvárdai kórház sürgősségi rendelésére. – Akkor már napok óta nem evett, a kórházban infúzióban kapta tovább a fájdalomcsillapítót, majd kidobták, hogy ez nem szálloda. Azt hitték, Ádám drogos, és elvonási tünetei vannak, meg sem vizsgálták – teszi hozzá a fiú nővére Erika.

A családja szerint Ádám sosem drogozott, vigyázott az egészségére, őket is erre buzdította. Egy napra rá, hogy hazament a kórházból, éjjel rosszul lett, mentőt hívtak hozzá. Visszavitték Kisvárdára, ahol még akkor is csak a drogteszt elvégzése után végeztek rajta CT-vizsgálatot. Ekkor derült ki, hogy hat centiméter átmérôjû daganat van az agyában. 

– Végignéztem a gyerekem kínlódását, óriás fájdalmai voltak, de akkor már fájdalomcsillapítót sem adtak, nem foglalkoztak vele. Amikor epilepsziás rohamot kapott, át akarták szállítani Debrecenbe, hogy megműtsék, de mire odaértek, már agyhalott volt – zokog a gyászoló anya, aki elmondta: beperlik a kórházat, mert úgy érzik, nem foglalkoztak eléggé Ádámmal. Megkerestük a Felső-Szabolcsi Kórházat, ahol az ügyeletestől megtudtuk: dr. Harsányi Imre igazgató csak holnap ad bővebb tájékoztatást az ügyről. 

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

borsonline.hu

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

life.hu

A csodásan fehér fogak titka nem a szódabikarbóna! - 2. rész

vg.hu

Leölik a hörcsögöket Hongkongban

szon.hu

Halálra gázoltak egy embert Gyürén

origo.hu

Hivatalos a Samsung mobilos csúcslapkája

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Magunknak és sok mindenki másnak is csalódást okoztunk – Marguc

origo.hu

Gigantikus, 21 ezer milliárd forint értékű felvásárlást hajt végre a Microsoft

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

life.hu

Baleset miatt került kórházba a magyar énekesnő és kislánya, másnap kiderült, hogy koronavírusosak

origo.hu

Elfeledett kincsekre bukkantunk egy régi Renault-szalonban – képek