Aktuális

Cozma-gyilkosság: Mariana belebetegedett gyermeke elvesztésébe

Létrehozva: 2012.05.09.

Szertefoszlott az igazságszolgáltatásba vetett hitük Marian Cozma szüleinek, miután fiuk gyilkosának büntetését enyhítette a bíróság. A sportoló édesanyja nem tudja túltenni magát a tragédián.

 

Elvesztette élete értelmét Marian Cozma édesanyja. Mariana egykor maga is sportoló volt. Mára csak az őrjítő fájdalom maradt számára, és a temető, ahová mindennap kijár szeretett fia sírjához.

– Marianát rettenetesen megviselte a tragédia, az őt emésztő gyász az egészségét is tönkretette – mondta lapunknak a Cozma családot képviselő dr. Helmeczy László ügyvéd. – Talán a folytonos idegi kimerültség okozza, hogy Mariana egyre inkább elveszti a látását. Folyton levert, és amikor megtudta, hogy a bíróság enyhítette a fia támadóinak büntetését, látszott rajta, hogy egy világ omlik össze benne. Férje, Petre Cozma is elvesztette az igazságszolgáltatásba vetett hitét. Május 18-án Romániába utazom hozzájuk, hogy egyeztessük a további teendőket. Addig is erősen bízom benne, hogy Polt Péter legfőbb ügyész méltányolja indítványomat, amelyben azt kértem, nyújtson be felülvizsgálati kérelmet - mondta az ügyvéd.

Mint arról a Bors beszámolt: április végén az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18 év börtönbüntetésre ítélték, míg Sztojka Iván 20 év fegyházbüntetését 8 év börtönre változtatta a Győri Ítélőtábla.

Az indoklás szerint nem lehet a vádlottak akarategységére következtetni, mivel Raffael Sándor indulatos állapotában szúrási szándékát rögtön megvalósította, Németh Győző nem vett részt a Marian Cozma elleni támadásban, arra pedig nincs bizonyíték, hogy Sztojka Iván a halálos szúráskor támadta volna Marian Cozmát, így tevékenysége legfeljebb fenyegető jelenlétként értékelhető.

Helmeczy László szerint még hetek telhetnek el, mire a Legfőbb Ügyészség meghozza döntését, hiszen egyelőre az ítélet írásbeli indoklását sem kapták kézhez. Orbán Viktor kormányfő hétfői parlamenti felszólalásában az ítéletről azt mondta: nem teheti meg, hogy kritikát mondjon a bíróság döntéséről. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek