Aktuális

Attila sírját fotózták le a hőkamerával?

Létrehozva: 2012.03.10.

Hatalmas felfedezés kapujában áll dr. Lánszki Imre ökológus és dr. Kováts László Dezső, a Műszaki Egyetem egykori professzora. A két tudós a Pilis keleti vonulataiban hőkamerával sírhelyeket azonosított, elméletük szerint Attila hun király és Árpád fejedelem nyughelyét rejti a hegy.

Kételkednek a régészek

A régészeti ásatásokra a terü­letileg illetékes múzeumigaz­gatóság adhat ki engedélyt.
A Bors megkereste a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságát, ők azonban hivatalosan nem kívánták kommentálni Lánszkiék kutakodását.

– A terepbejáráshoz, hőkamerás felvételek készítéséhez nem kell engedély – közölte egy munkatárs. – Ez egyébként bányaterület volt a hatvanas években, szóval ha Lánszkiék itt ásnak, azt valószínűleg sen-ki nem akadályozza meg. Mindazonáltal a régészek igen szkeptikusak az efféle felfedezésekkel kapcsolatban – tette hozzá a szakértő.
Szörényi is kutakodik

Az Illés együttes énekese, Szörényi Levente is a Pilisben sejti Attila sírját. A zenész tíz esztendeje háromszor két hetet tölt a Holdvilágárokban barlangász barátaival. Szörényi 2000-ben hozta létre a Holdvilágárok Alapítványt, amely az ásatásokat finanszírozza, munkájukat a Szentendrei Múzeum szakmai támogatásával végzik.


Bors
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek