Aktuális

Molekuláira szedik szét a hamisított tejtermékeket

Létrehozva: 2009.10.29.

Laboratóriumban vizsgálják azt a tejfölt, amiben tejzsír helyett jóval olcsóbb, ám az egészségre veszélyes pálmaolajat találtak. Ha bebizonyosodik, hogy valaki szándékosan hamisította az élelmiszert, óriási pénzbüntetésre, sőt akár börtönre is számíthat. A rendőrség egyelőre rossz minőségű termék forgalomba hozatala miatt indított nyomozást.

Só és adalékanyag is lehet benne

A tejföl összetevőiről a Magyar Élelmiszerkönyv rendelkezik. Kimondja: „A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett alvasztással készült savanyú tejszín.” Felhasználható anyagok: tehéntej, tejsűrítmények vagy ezek keveréke, tejszín, vaj, tejpor, tej- és savófehérje-koncentrátum, víz, prebiotikumok, tejsavbaktérium-színtenyészetek, probiotikus mikrobatenyészetek, étkezési só, adalékanyagok (utóbbiak csak utóhőkezelt tejföl esetében). A legtöbb tejfölöspoháron az alábbi összetevő olvasható: pasztőrözött homogénezett tejszín, sovány tej, kultúra vagy élőkultúra



























Bors
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek