Molekuláira szedik szét a hamisított tejtermékeket

PUBLIKÁLÁS: 2009. október 29. 08:30
Laboratóriumban vizsgálják azt a tejfölt, amiben tejzsír helyett jóval olcsóbb, ám az egészségre veszélyes pálmaolajat találtak. Ha bebizonyosodik, hogy valaki szándékosan hamisította az élelmiszert, óriási pénzbüntetésre, sőt akár börtönre is számíthat. A rendőrség egyelőre rossz minőségű termék forgalomba hozatala miatt indított nyomozást.
Só és adalékanyag is lehet benne

A tejföl összetevőiről a Magyar Élelmiszerkönyv rendelkezik. Kimondja: „A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett alvasztással készült savanyú tejszín.” Felhasználható anyagok: tehéntej, tejsűrítmények vagy ezek keveréke, tejszín, vaj, tejpor, tej- és savófehérje-koncentrátum, víz, prebiotikumok, tejsavbaktérium-színtenyészetek, probiotikus mikrobatenyészetek, étkezési só, adalékanyagok (utóbbiak csak utóhőkezelt tejföl esetében). A legtöbb tejfölöspoháron az alábbi összetevő olvasható: pasztőrözött homogénezett tejszín, sovány tej, kultúra vagy élőkultúra



























Bors
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.