Nigella meggazdagodott és elhízott

PUBLIKÁLÁS: 2009. május 10. 12:00
Hallottak már olyat, hogy egy étterem csak keddenként nyit ki? Márpedig létezik ilyen, sőt, egy hónapban csupán két kedden vár vendégeket a világ egyik legismertebb szakácsának new yorki étterme, amelynek neve szabad fordításban „Tom: keddi vacsora”. Ráadásul a kéthetenként egyetlen estére megnyíló restaurant egyszerre maximum 28 főt képes fogadni, igaz, az aktuális menü ára 500 és 100 dollár között váltakozik. A tulaj, egyben séf Tom Colicchio annak idején mosogatófiúból egyetlen év(!)alatt vált szuperszakáccsá. Napóleon szerint mindenki a zsebében hordozza a marsallbotot – ezek szerint a csodatévő fakanalat is.
Botrányos vallomás


Amerika kedvenc szakácsa, Antony Bourdain azt vette a fejébe, hogy felkerekedik, és addig járja a világot, amíg rá nem bukkan az étkek étkére, azaz a tökéletes fogásra. Langusztavér, madárfészekleves, dobogó kígyószív – utazásai során megjárta Kambodzsát, Portugáliát, Franciaországot, Vietnámot, Baszkföldet, Oroszországot, Japánt, Mexikót, Skóciát és Amerikát, ám a kutatás filozofikus felismeréssel ért véget: „A tökéletesség fogalma nevetséges és tünékeny. Olyan, mint a boldogság. Kergetjük, és közben nem vesszük észre, bármelyik pillanatban elérhet” – állapította meg a mesterszakács, aki A konyhafőnök vallomásai című botránykönyvében fellebbenti a fátylat arról, mi is folyik valójában még a legelőkelőbb éttermi konyhákban is.
Csinos, kebles, kéjes






Hírességek ide, hírességek oda, azért mi férfiak, tegyük szívünkre a kezünket: a legelégedettebbek akkor vagyunk, ha a világ legaranyosabb sztárszakácsa odakint, a konyhában tüsténkedik, és amikor az illatok már sejtetik a boldog végkifejletet, a „séf” kiszól nekünk: „Szívem, tálalva!”






Stahl Judit, a konyha magyar nagyasszonya





Lázár menni Amerika






Harle Tamás
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.