Botrányos vallomás
Amerika kedvenc szakácsa, Antony Bourdain azt vette a fejébe, hogy felkerekedik, és addig járja a világot, amíg rá nem bukkan az étkek étkére, azaz a tökéletes fogásra. Langusztavér, madárfészekleves, dobogó kígyószív – utazásai során megjárta Kambodzsát, Portugáliát, Franciaországot, Vietnámot, Baszkföldet, Oroszországot, Japánt, Mexikót, Skóciát és Amerikát, ám a kutatás filozofikus felismeréssel ért véget: „A tökéletesség fogalma nevetséges és tünékeny. Olyan, mint a boldogság. Kergetjük, és közben nem vesszük észre, bármelyik pillanatban elérhet” – állapította meg a mesterszakács, aki A konyhafőnök vallomásai című botránykönyvében fellebbenti a fátylat arról, mi is folyik valójában még a legelőkelőbb éttermi konyhákban is.
Csinos, kebles, kéjesHírességek ide, hírességek oda, azért mi férfiak, tegyük szívünkre a kezünket: a legelégedettebbek akkor vagyunk, ha a világ legaranyosabb sztárszakácsa odakint, a konyhában tüsténkedik, és amikor az illatok már sejtetik a boldog végkifejletet, a „séf” kiszól nekünk: „Szívem, tálalva!”Stahl Judit, a konyha magyar nagyasszonyaLázár menni AmerikaHarle Tamás