Aktuális

Nigella meggazdagodott és elhízott

Létrehozva: 2009.05.10.

Hallottak már olyat, hogy egy étterem csak keddenként nyit ki? Márpedig létezik ilyen, sőt, egy hónapban csupán két kedden vár vendégeket a világ egyik legismertebb szakácsának new yorki étterme, amelynek neve szabad fordításban „Tom: keddi vacsora”. Ráadásul a kéthetenként egyetlen estére megnyíló restaurant egyszerre maximum 28 főt képes fogadni, igaz, az aktuális menü ára 500 és 100 dollár között váltakozik. A tulaj, egyben séf Tom Colicchio annak idején mosogatófiúból egyetlen év(!)alatt vált szuperszakáccsá. Napóleon szerint mindenki a zsebében hordozza a marsallbotot – ezek szerint a csodatévő fakanalat is.

Botrányos vallomás


Amerika kedvenc szakácsa, Antony Bourdain azt vette a fejébe, hogy felkerekedik, és addig járja a világot, amíg rá nem bukkan az étkek étkére, azaz a tökéletes fogásra. Langusztavér, madárfészekleves, dobogó kígyószív – utazásai során megjárta Kambodzsát, Portugáliát, Franciaországot, Vietnámot, Baszkföldet, Oroszországot, Japánt, Mexikót, Skóciát és Amerikát, ám a kutatás filozofikus felismeréssel ért véget: „A tökéletesség fogalma nevetséges és tünékeny. Olyan, mint a boldogság. Kergetjük, és közben nem vesszük észre, bármelyik pillanatban elérhet” – állapította meg a mesterszakács, aki A konyhafőnök vallomásai című botránykönyvében fellebbenti a fátylat arról, mi is folyik valójában még a legelőkelőbb éttermi konyhákban is.
Csinos, kebles, kéjes






Hírességek ide, hírességek oda, azért mi férfiak, tegyük szívünkre a kezünket: a legelégedettebbek akkor vagyunk, ha a világ legaranyosabb sztárszakácsa odakint, a konyhában tüsténkedik, és amikor az illatok már sejtetik a boldog végkifejletet, a „séf” kiszól nekünk: „Szívem, tálalva!”






Stahl Judit, a konyha magyar nagyasszonya





Lázár menni Amerika






Harle Tamás
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek