Évről évre új trónkövetelők jelennek meg a fagyipiacon, hogy megtörjék a klasszikus csokoládé, vanília és gyümölcs ízek uralmát. A fagylaltmestereket nem csak az édesipar remekei ihletik, olykor kifejezetten meglepő vagy meghökkentő produkciókkal rukkolnak elő.
A Vanilin cukrászda vanília fagylalt receptje 1,3 liter víz 20 dkg zsíros tejpor 35 dkg cukor 1,5 dl zsíros tejszín 1 dl tojássárgája 1 db vaníliarúd A tejport, a vizet, a cukrot és a vanília rúd belsejét összekeverjük és forrásig főzzük. Forráskor hozzáöntjük a tejszín és tojássárgája elegyét. Ha kihűlt, fagylaltgépben krémesre dolgozzuk és fagypont alá hűtjük.
Balajti Péter
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.