Húszabálás miatt arat a rák

PUBLIKÁLÁS: 2009. április 09. 14:00
Világelsők vagyunk, de szomorú e rekord: évről évre egyre több fiatal betegszik meg rákban. Lehet persze átkozni a sorsot, de a szakemberek és egy felmérés szerint a rettegett betegség kialakulásáért 41 százalékban a helytelen táplálkozás a felelős. Változtatni sosem késő: túl sok a hús, túl kevés a rostanyag élelmiszereinkben.
Fontos rákmegelőző tápanyagok


- káposztafélék (brokkoli, kelbimbó): véd a daganat kialakulás ellen


- cékla: vérképző, vasban gazdag


- hagyma, fokhagyma


- citrusfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, zöld levelű zöldségek (immunerősítők)


- teljes kiőrlésű lisztből készült termékek, magvak, mogyorófélék ( magas rosttartalmuk védi a bél falát)


- hal, gomba (omega 3 zsírsavat tartalmaznak, szintén védő hatásúak) - zöld tea













cs.r.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.