Aktuális

Húszabálás miatt arat a rák

Létrehozva: 2009.04.09.

Világelsők vagyunk, de szomorú e rekord: évről évre egyre több fiatal betegszik meg rákban. Lehet persze átkozni a sorsot, de a szakemberek és egy felmérés szerint a rettegett betegség kialakulásáért 41 százalékban a helytelen táplálkozás a felelős. Változtatni sosem késő: túl sok a hús, túl kevés a rostanyag élelmiszereinkben.

Fontos rákmegelőző tápanyagok


- káposztafélék (brokkoli, kelbimbó): véd a daganat kialakulás ellen


- cékla: vérképző, vasban gazdag


- hagyma, fokhagyma


- citrusfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, zöld levelű zöldségek (immunerősítők)


- teljes kiőrlésű lisztből készült termékek, magvak, mogyorófélék ( magas rosttartalmuk védi a bél falát)


- hal, gomba (omega 3 zsírsavat tartalmaznak, szintén védő hatásúak) - zöld tea













cs.r.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek