Míg tőlünk nyugatabbra a gesztenyével töltött pulykát tartják az ünnepi vacsora fénypontjának, nálunk a hagyományos karácsonyi étel továbbra is a hal maradt. A szokás immáron két évezrede tartja magát, a hal pikkelye, ikrái már az ó-kereszténység idején is a bőséget, gazdagságot jelképezte.
Hal árak a piacon A Bors a Bosnyák téri piacon nézett szét, s mint kiderült, bizony lényeges árkülönbségek vannak hal és hal között. élő ponty: 850 keszeg: 695 busa szelet: 750 busa filé: 750 pontyfej: 350 ponty farok: 800 ponty törzs: 1200 ponty szelet: 1500 ponty filé: 1600 harcsa fej: 500 harcsa szelet: 3300 harcsa filé: 3350 lazac filé: 2950
Dr. Antalfi Márta és Horváth András:
Faragó Istvánné:
Huszti Zoltán
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.