Európa nem kér a génmódosított ételekből

PUBLIKÁLÁS: 2008. szeptember 18. 11:00
Veszélyesek-e az emberre, illetve a környezetre a genetikailag módosított élelmiszerek? – a kérdés hatalmas vitákat vált ki világszerte. A GMO-termékek pártolói úgy érvelnek, hogy ezen élelmiszereknek nincs bizonyítottan egészségkárosító hatása. A másik oldal viszont épp azt hangsúlyozza, hogy ennek ellenkezője sem bizonyított. Lapunk nemzetközileg elismert szakértők segítségével kereste a választ a mindannyiunkat érintő kérdésre.
A szójabab jöhet!
Az EU legfőbb végrehajtó testülete, az Európai Bizottság szeptemberben engedélyezte, hogy a Bayer CropScience nevű cég genetikailag módosított szójababot importáljon Európába. A döntés annak nyomán született, hogy a tagországok mezőgazdasági miniszterei nem jutottak közös nevezőre az ügyben. A behozatal engedélyezése nem jelenti a termesztés engedélyezését.






Bors
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.