Aktuális

Főzzön tokányt a Borssal!

Létrehozva: 2008.08.23.

Mindjárt itt az ősz, jön a locspocs, startol a tanév, oda a nyári szünet... De addig még! Kicsábítjuk a szabadba a nyár egyik utolsó napján! 2008 augusztus 30-án, szombaton déltől, Szentendre egyik legszebb helyén, a Bükkös Hotel előtti Bükkkös-parton állítjuk fel a bográcsokat, beizzítjuk a tüzet, biztosítjuk a húst, bűvöljük a fűszereket és a hozzávalókat, hogy megmutassuk, hogyan kell igazi borsostokányt készíteni!

Borsostokány recept
Hozzávalók:
karaj vagy comb
450 gram 12%-os tejföl
8 girizd fokhagyma
4 babérlevél
3-4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
őrölt bors



Elkészítés:
Az ujjnyi vastag szeletekre vágott húst olajon megpirítjuk, majd foghagymával, babérlevéllel és borssal ízesítjük, aztán vízzel nyakon öntve főni hagyjuk. Ha megfőtt, a tejföllel összekevert lisztet hozzáadjuk, s újabb adag fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük a húst.






Bors
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek