A Gault&Millau szerint idén a Mádi Udvarház az év étterme

étterem
PUBLIKÁLÁS: 2016. november 16. 10:24
231 étteremteszt alapján az év étterme a Mádi Udvarház lett, az év feltörekvő éttermének az őriszentpéteri Pajtát, a legjobb vidéki étteremnek pedig a békéscsabai Kisvendéglő a Hargitához nevű helyet választották.

November 15-én jelent meg a Gault&Millau Magyarország 2017 étterem- és borkalauz, amely 231 hazai étterem és 569 bor tesztjét tartalmazza, de 163 borászatot és 244 szállodát is bemutat. A kiadvány készítői szerint mozgalmas év volt 2016, sok étterem nyílt, sok zárt, a szűk hazai élvonalban látványos séfváltások is előfordultak (Babel, Onyx, Tanti). Ennél érdekesebb azonban az, hogy bővült a megbízható középmezőny, így egyszerű hétköznapi körülmények közé is be tud költözni a minőség - írja a Vendéglátás magazin.

Fotó: Mádi Udvarház

A 2017-es Gault&Millau Magyarország két éve már az alternatív vendéglátás kategóriában (borbár, street food, levesbár, falatozó, gyorsétkezde, stb.) is ajánl helyeket, nemrég pedig a francia Gault&Millau is bevezette ezt a kategóriát „pop" néven. A 2017-es kalauzban ismét átfogó írás szól a kézműves sörfőzdékről és újhullámos kávépörkölőkről, és részletes ajánlásokat nyújt azokról a helyekről, ahol ezek a termékek elérhetők.

A Gault&Millau idei kalauzának legmagasabb pontszámot (17 pontot, vagyis háromsapkás minősítés) elért étterme az Onyx. Két sapkát (16 pontot) kapott az Alabárdos, a Costes, a Laci!Konyha!, a 15 pontosak az Anyukám Mondta (Encs), az Arany Kaviár, a Babel Budapest, a Borkonyha, a Costes Downtown, a Csalogány26, a Fausto's, az Innio, a Mádi Udvarház (Mád), az Olimpia, a Platán (Tata), a Salon, a St Andrea, a Susogó (Pécs) és a Tanti.

Idei legjobbak:

Az év feltörekvő étterme: Pajta, Őriszentpéter
A magyar gasztronómia reménysége: Garai Ádám, Olimpia
Alternatív vendéglátás: Beszálló
Vidéki étterem: Kisvendéglő a Hargitához, Békéscsaba
Az év étteremtulajdonosa: Rosenstein család
Az év étterme: Mádi Udvarház
Az év borászata: Szentesi Pince, Budaörs
Az év konyhafőnöke: Pesti István, Platán Tata
Aranyszalag tanúsítvány: Akasztói sziki ponty
A tavalyi díjazottak listájáról itt olvashat.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.