Hatalmas infografika arról, hogyan együk a szusit

Oszaka
PUBLIKÁLÁS: 2015. december 30. 16:56
Az oszakai Swissotel Nankai készített egy infografikát a vendégeinek, amiből kiderül, hogyan kell viselkedni egy szusiétteremben, és miért művészet a szusikészítés.

Mára az egész világot elárasztották a szusibárok, de valójában még mindig keveset tudunk a számtalan ízben kapható tekercsek készítésének és elfogyasztásának kultúrájáról. Összetett a képlet, hiszen nem mindegy a szusiséf személye, ahogy a késtechnika sem, a különböző változatokról nem is beszélve - írja a Dining Guide.

swissotel.com

Az oszakai Swissotel Nankai készített egy infografikát a szállóvendégeinek, hogy pontosan tudják, mivel is állnak szemben, amikor a kis tekercsekre éhezve érkeznek az étterembe.

"A szusi művészete" című kiadvány olvasói tanulmányozhatják a szusik típusait, a szusiéttermek etikettjét, ahogy azt is, hogy mennyi mindent kell tudnia egy szusiséfnek, vagy, hogy milyen sok idő és gyakorlás szükséges a mesterség elsajátításához.

Az infografikából kiderül, hogy az étkezés után az ételbe szúrni a pálcát óriási udvariatlanság, és egyáltalán nem kell tudni jól forgatni a pálcikát, mert a rajz szerint kézzel szusit enni teljesen elfogadott dolog. A kisokosból mindeközben azt is megtudjuk, hogy pontosan hogyan áll össze vendégek számlája.

A japánok egyébként imádják az infografikákat, és előszeretettel hívják fel ilyen módon a tudatlan turisták figyelmét az ország szokásaira és illemszabályaira. Amikor például Kioto városa megelégelte, hogy a turisták hadai koszos illemhelyeket hagynak maguk után, és nem tudnak a helyi szokásoknak megfelelően viselkedni, szintén így hozta az utazók tudomására, hogy mi fér bele a turistáskodásba, és mi nem.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.