Pezsgőforradalmat indítana a Kreinbacher Birtok

pezsgő
PUBLIKÁLÁS: 2014. szeptember 12. 12:32
Minőségi pezsgőkkel igyekszik betörni a piacra a somlói pincészet, melynek új, méthode traditionnelle, prémium pezsgői a Borfesztiválon debütálnak.

"Az utóbbi években a minőségi borok mellett a tradicionális pezsgőkre is egyre több figyelem irányul, de a hazai kínálat bővülése eddig nem hozott áttörést a fogyasztói szokásokban" – írja közleményében a somlói Kreinbacher Birtok. Magyarul hiába gyártanak egyre több és jobb pezsgőt itthon is, valamiért mégsem isszuk. Ezen akarnak most változtatni: p ezsgőiket a Budai Borfesztivál első napján mutatták be a nagyközönségnek.

A csapatnak még nincs évtizedes tapasztalata a pezsgőkészítésben, de munkájukkal azt szeretnék elérni, hogy Somló pezsgői és ezzel együtt a hazai pezsgőfogyasztás is egy új, magasabb szintre emelkedhessen.

Fotó: Aaa / Kreinbacher Birtok
Fotó: Aaa / Kreinbacher Birtok
Fotó: Aaa / Kreinbacher Birtok
Fotó: Aaa / Kreinbacher Birtok
Fotó: Aaa / Kreinbacher Birtok
Fotó: Aaa / Kreinbacher Birtok
Fotó: Aaa / Kreinbacher Birtok
Fotó: Aaa / Kreinbacher Birtok
Fotó: Aaa / Kreinbacher Birtok
Fotó: Aaa / Kreinbacher Birtok

Akik kilátogatnak a jelenleg zajló Budavári Borfesztiválra, a birtok standjánál az Oroszlános Udvarban az új pezsgők – Brut Classic, Extra Dry, Prestige Brut, Brut Nature – mellett egy óriás időkapszulát találnak, amelyben a pincészet a jövőnek szóló mementókat gyűjti. Arra szeretnének választ kapni a borvilág és gasztronómia képviselőitől, hogy első pezsgőiket kóstolva ki hogyan gondol a jövőre, milyen üzenettel támogatná a pezsgőkultúra újabb korszakát.

„Legyen a pezsgő az új bor. A borkultúra megújulása után a pezsgők is gyűjtsenek egyre több rajongót, és minél többen gondoljanak úgy rá, mint egy vonzó alternatívára, ami bárhol és bármikor fogyasztható" – mondta el Prisztavok Zoltán, a pincészet kereskedelmi és marketing vezetője.

Aki nem tud kilátogatni a vasárnapig tartó borfesztiválra a budai Várba, az október másodikán az Academy Golf Budapest klubházának éttermében is megkóstolhatja az új pezsgőket, többek között a budapesti Arany Kaviár séfjének menüjével párosítva. A vacsora ára italokkal együtt fejenként 15 900 forint.

A Kreinbacher borokat és pezsgőket jövőre a helyszínen is lehet kóstolni, a birtokon ugyanis 2015 tavaszán nyílik a látogatóközpont. Az Accent Hotels által üzemeltetett központban 16 szobás szálláshely és rendezvényhelyszín várja majd a borbarátokat.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.