A levendula a nyarak lila dívája, és nem csupán dekoráció vagy illatos párnatöltet lehet! Az ehető levendula enyhén fűszeres, frissítő aromájával új dimenziót adhat a nyári desszertednek.
Hozzávalók:
2 db alma (lereszelve)
4 bögre liszt
1 csomag sütőpor
2 db tojás
6 evőkanál cukor
1 db citrom (héja)
2 kis pohár joghurt
1 bögre olaj
fél marék levendulavirág
Elkészítés:
Hozzávalók:
100 g puha vaj
100 g kristálycukor
1 tojás
200 g finomliszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál szárított levendula (kezeletlen!)
100 g fehér csokoládé (darabolva vagy csepp formában)
Elkészítés:
Hozzávalók:
2 db tojás
2 dkg porcukor
só
4 dl tej
20 dkg liszt
1 ek. olaj
rózsaszirom
málnalekvár
gyümölcs
Nem minden virág ehető, sőt: sok közülük mérgező. Csak vegyszermentes, ehetőként termesztett virágokat használj!
Levendula
Cukkinivirág
Rózsa (illatos, vegyszermentes)
Ibolya
Körömvirág
Kamilla
A nyár minden érzékszervedet elvarázsolja – miért ne varázsolná el az édességeken keresztül is? A levendula és a rózsa süteménybe zárva nemcsak finom, de különleges élményt is ad, amit egy sima muffin sosem fog.
6 további egyszerű levendularecept a szezonra:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.