A szilva önmagában is egészséges és finom, de különféle sült húsok mellé tálalva az egyszerű sültet is mennyei lakomává varázsolja.
A szilva nemcsak finom, hanem áldásos hatással van a szervezet vízháztartására, tele van vitaminnal és segíti az emésztést is.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg sertéslapocka vagy tarja egyben
20 dkg aszalt szilva
2,5 dl vörösbor
só
10 dkg bacon szalonna
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál ételkeményítő
1 rúd fahéj
citromlé
Elkészítés:
1. Ráöntjük a vörösbort az aszalt szilvára és egy órát állni hagyjuk.
2. Egy kés hegyével a hús mindkét oldalára apró lyukakat vágunk 2-3 centi távolságra, majd mindegyikbe belenyomunk egy-egy borban áztatott aszalt szilvát. Ezután a húst megsózzuk, beletekerjük a szalonnába, és cérnával összekötözzük.
3. Egy lábasban a hús mindkét felét megpirítjuk forró olajon (2-2 perc), ezután megcukrozzuk, ráöntjük a maradék vörösbort és megfőzzük (30-40 perc). A majdnem kész húshoz hozzáadjuk a maradék aszalt szilvát, fahéjjal ízesítjük és puhára pároljuk.
4. A kész húst kiszedjük egy tálba, a húsléből kivesszük a fahéjat, és ha szükséges, sóval ízesítjük. A kevés vízben elkevert ételkeményítőt hozzákeverjük a húsléhez, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Citromlével ízesítjük.
Elkészítési idő: 60 perc