
Mint a ketchup esetében, úgy a tojásnál is sok vita van arról, hogy azt a hűtőben kell-e tárolni vagy sem. Nos, a véget nem érő okoskodásnak most a brit gasztroguru Mary Berry, szakács, pék és televíziós műsorvezető véget vetett. Elárulta, hogyan is kell jól tárolni ezt az alapvető élelmiszert.
Kijelentette, a tojásokat célszerű hidegebb helyen tárolni, azaz a hűtőszekrényben, mivel 4 Celsius-fokon vagy alatta tovább elállnak. Itt sem mindegy azonban, hova helyezed! Mary szerint ugyanis sokan elrontják, hogy a hűtő ajtajába teszik azt, nem pedig a polcra, ahol hűvösebb van. De az, hogy valaki az ajtóban tárolja azokat, nem csak a melegebb fokok miatt baj, hanem azért is, mert az ott tárolt tojások az állandó hőmérsékletváltozás következtében, az ajtó nyitogatása közben hamarabb megromolhatnak, így ételmérgezést is okozhatnak.
A legeslegfontosabb: mindig fogyasszuk el őket a szavatosság idő lejárta előtt. Ezen felül érdemes őket a dobozukban hagyni és az ételektől távolabb elhelyezni, hogy ne szívják magukba az ízeket és szagokat a héjukon keresztül. Mindig a hegyes végük legyen felül, így a sárgája egyben, a tojás közepén, a fehérjében marad – írja az Express.
Mary még egy további tippet is adott:
Ha szeretnénk, le is fagyaszthatjuk őket.
Így természetesen tovább elállnak, akár 6 hónapig is ehetőek. Ennek ellenére érdemes négy hónap elteltével felhasználni őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.