II. Erzsébet királynőnek is főzött az a Michelin-csillagos séf, aki most lerántotta a leplet a tökéletes kolbászsütés titkáról. A séf szerint ugyanis több hibát is el lehet követni az egyszerűnek tűnő feladat során. Jeff Baker azt javasolja, hogy 5 egyszerű szabályt tartsunk be a tökéletes sült kolbászhoz:
Fontos, hogy a kolbász ne a hűtőből kerüljön a serpenyőbe: elkészítés előtt legalább 20 perccel vegyük ki a hidegből, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten. Erre azért van szükség, mert így a kolbászunk egyenletesen fog főni, majd később sülni, ráadásul abban is segít, hogy ne repedjen ki a serpenyőben.
Olyan serpenyőt használjunk, ami tapadásmentes, alatta a lángot pedig állítsuk alacsonyra vagy enyhén közepesre!
Egy púpozott teáskanál kacsa- vagy libazsírral a legfinomabb. Ezt egyenletesen terítsünk el a serpenyő alján, mindenhova kerüljön, a felesleget pedig távolítsuk el!
A hőfok lehetőség szerint legyen állandó, és időnként forgassuk meg a kolbászokat! 10-12 perc sütés után már gyönyörű aranyszínük lesz - írja a mindmegette.hu.
Mielőtt tálalnánk a sült kolbászt, pihentessük egy kicsit! A séf szerint akkor lesz igazán jó a végeredmény, ha a hőmérséklete 70 fok környékén mozog, nyomásra pedig kemény és feszes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.