Ezzel a trükkel sosem lesz többé ragacsos a rizsed

praktika
PUBLIKÁLÁS: 2023. november 05. 11:30
Hihetetlen, hogy ezt nem ismertük eddig.

A rizs egy olyan közkedvelt köret, ami szinte bármilyen sült hús vagy pörkölt mellett jól működik. Az elkészítése azonban sokszor okoz bosszúságot azoknak is, akiknek a legtöbb esetben olyan pergős lesz a végeredmény, mint ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Azért, hogy a rizs textúrája minden esetben hibátlan legyen és ne érjen minket meglepetés, érdemes bevetni az alábbi praktikát - írja a Mindmegette.

rizs
Érdemes élni ezzel a trükkel / Fotó:   Pixabay (illusztráció)

Biztos veletek is előfordult már, hogy a rizs elkészítésénél bármennyire is igyekeztetek mindent jól csinálni, mégis egy ragadós, összeállt végeredményt kaptatok. Azt biztosan tudjátok, hogy ennek a köretnek a hibátlan elkészítése leginkább az arányokon múlik. Azaz, egy csésze rizs két csésze vizet igényel, legyen szó barna vagy a fehér változatáról. Ám ennek ellenére is könnyen hiba csúszhat a gépezetbe, ilyenkor pedig az alapanyag minőségét szidjuk.

Azért, hogy elkerüljük a bosszúságot, nincs más dolgunk, mint egy teáskanálnyi frissen facsart citromlevet adni a főzővízhez. Lehet, hogy hihetetlen számotokra, de egyáltalán nem fogja átvenni a rizs a savanykás ízt, viszont szép pergős lesz - írja a The Daily Mail.

Tipp: a szemeket mindig mossuk át alaposan főzése előtt, hiszen megszámlálhatatlan rizsfajtát különböztetünk meg egymástól. Ezeknek a fajtáknak az elkészítése sok esetközött különböznek egymástól, ezért a főzés előtt kövessük a csomagoláson található utasításokat, azok közül is leginkább a rizs és víz arányára figyeljünk. 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.