kukta

Ezzel a trükkel sosem lesz többé ragacsos a rizsed

Létrehozva: 2023.11.05.

Hihetetlen, hogy ezt nem ismertük eddig.

A rizs egy olyan közkedvelt köret, ami szinte bármilyen sült hús vagy pörkölt mellett jól működik. Az elkészítése azonban sokszor okoz bosszúságot azoknak is, akiknek a legtöbb esetben olyan pergős lesz a végeredmény, mint ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Azért, hogy a rizs textúrája minden esetben hibátlan legyen és ne érjen minket meglepetés, érdemes bevetni az alábbi praktikát - írja a Mindmegette.

rizs
Érdemes élni ezzel a trükkel / Fotó:   Pixabay (illusztráció)

Biztos veletek is előfordult már, hogy a rizs elkészítésénél bármennyire is igyekeztetek mindent jól csinálni, mégis egy ragadós, összeállt végeredményt kaptatok. Azt biztosan tudjátok, hogy ennek a köretnek a hibátlan elkészítése leginkább az arányokon múlik. Azaz, egy csésze rizs két csésze vizet igényel, legyen szó barna vagy a fehér változatáról. Ám ennek ellenére is könnyen hiba csúszhat a gépezetbe, ilyenkor pedig az alapanyag minőségét szidjuk.

Azért, hogy elkerüljük a bosszúságot, nincs más dolgunk, mint egy teáskanálnyi frissen facsart citromlevet adni a főzővízhez. Lehet, hogy hihetetlen számotokra, de egyáltalán nem fogja átvenni a rizs a savanykás ízt, viszont szép pergős lesz - írja a The Daily Mail.

Tipp: a szemeket mindig mossuk át alaposan főzése előtt, hiszen megszámlálhatatlan rizsfajtát különböztetünk meg egymástól. Ezeknek a fajtáknak az elkészítése sok esetközött különböznek egymástól, ezért a főzés előtt kövessük a csomagoláson található utasításokat, azok közül is leginkább a rizs és víz arányára figyeljünk. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek