A meseszép levendulakoszorú lila virágainak nincs párja. Ha ránézünk ezekre az illatos, számos módon és formában felhasználható gyógynövényekre, elsőre talán Dél-Franciország romantikus, gazdag vidéke és a Provance-i tájak lenyűgöző, mediterrán hangulata jut eszünkbe. A frissen szedett levendula könnyedén formázható, így egyszerűen készíthető belőle látványos dekoráció, ami egészen különleges megjelenést adhat otthonunknak. Megjelenése örömmel tölti el a szívet, és a semmivel sem összehasonlítható, kellemes, finom illattal nyugalommal a lelket.
A legtöbb koszorú virágüzletben vagy hobbiboltban beszerezhető, de akár a piacon is válogathatunk a szebbnél-szebb darabok között, ám egy-egy levendulakoszorú akár 15-20 ezer forintba is belekerülhet. Hogy miért ilyen drága? Sok friss levendulavirág kell hozzá (egy kisebb koszorúhoz körülbelül egy ládányi), és elkészítése nagyon aprólékos munkát igényel. Akinek azonban terem otthon levendulája, és még egy kis szabadideje is akad, ne hagyja ki a koszorúkészítést, hiszen igazi örömmunka! Ráadásul egyáltalán nem nehéz, csak néhány dologra kell odafigyelni - tudtuk meg a Lakáskultúra legújabb cikkéből.
Erre lesz szükség a levendulakoszorú készítéséhez:
A koszorú elkészítése:
Figyeljünk arra, hogy készítés közben akasztót alakítsunk ki a koszorú hátulján. Ha asztalközépnek szánjuk a levendulakoszorút, akkor is tehetünk rá akasztót, hiszen később bármikor dönthetünk úgy, hogy kerüljön a falra. Jó munkát, kellemes időtöltést a koszorúval!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.