ÁLOM

„A magyar szurkolók az egyik legjobbak” – Csak a nyelvünkkel küszködik Marco Rossi felfedezettje

LL

Létrehozva: 2024.06.11.

Callum Styles számára egy álom válik valóra az Európa-bajnoki szerepléssel. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy megtanuljon magyarul.

Magyar származású nagymamájának, Magdalénának eleinte leginkább a suli után kapott finom tyúkhúslevest köszönhette Callum Styles, de bő két éve már a magyar válogatottságot is. A 24 éves angol-magyar középpályás eddigi pályafutása csúcsaként várja a szereplését a németországi Európa-bajnokságon. 

Callum Styles számára valóra vált álom lesz az Eb-szereplés
Callum Styles számára valóra vált álom lesz az Eb-szereplés           Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Gyerekként mindig erről álmodtam, és most valóra válik

– mondta boldogan a The Guardian cikkében Styles, aki kisebb sérülést szenvedett múlt szombaton, az Izrael elleni Eb-főpróbán (3-0), de remélhetőleg rendbejön a csoportmeccsekre.

A magyar válogatott Eb-csoportmeccsei:

Június 15., 15.00 (Köln):    Magyarország–Svájc

Június 19., 18.00 (Stuttgart):    Németország–Magyarország

Június 23., 21.00 (Stuttgart):    Skócia–Magyarország

(Az első és második helyezettek mellett a négy legjobb csoportharmadik is továbbjut a nyolcaddöntőkbe.)

A tavasszal az angol másodosztályú Sunderlandnél szerepelt, immár 22-szeres magyar válogatott futballista kimelte: a csapatkapitánynak, Szoboszlai Dominiknak nagyon jól megy, és a korábbi 14-es veretlenségi sorozat is nagy önbizalmat adott Marco Rossi szövetségi kapitány gárdájának. Styles szerint a Liverpool-sztár vezérletével csak úgy kell folytatniuk a jó Eb-szerepléshez, ahogy eddig játszottak.

– Ha ő a kapitány, akkor az Eb a mi játszóterünk – mondta Szoboszlairól.

Callum Styles kedvéért a szülei, a barátnője és több barátja is Németországba utazik majd, hogy a helyszínen szurkoljanak neki a magyar válogatott tagjaként. Ami pedig a nemzeti csapat drukkereit illeti...

– A szurkolóink az egyik legjobbak, akiket valaha láttam – elképesztőek. A lelátójukat megtöltő ultrák meg nem állnak, a meccseink előtt, alatt és után. Igazán jó a kapcsolatunk velük, minden mérkőzés után odamegyünk és velük együtt énekeljük a himnuszt. Nagyon szenvedélyesek a játék és a németi csapat iránt. Nekünk ezt csak vissza kell adnunk nekik, és az utóbbi időben így is tettünk – mondta lelkesen a középpályás, akinek leginkább a magyar nyelvvel gyűlik meg a baja második hazájában.

– Duolingót használok, mindent megteszek. Nem egy könnyű nyelv, mondjuk így. Nehéz, hogy amikor odamegyek, sokat tanulok a táborban, de aztán ha végeztünk, visszatérek Angliába és egykettőre elfelejtem, mert senkivel sem tudok magyarul beszélni – panaszolta Styles.

A tavaszt a Barnsley kölcsönjátékosaként a Sunderlandnél töltött focista elmondta még, hogy több csapat érdeklődik iránta az angol Championshipből. Ettől függetlenül jelenleg a válogatott Eb-szereplésére koncentrál.

– Szeretnék minél messzebbre eljutni Magyarországgal, és remélhetőleg továbbjutni a csoportból – ez az első cél –, utána pedig meccsről meccsre meglátjuk, meddig jutunk.

Megvannak a játékosaink, megvan az edzőnk, megvan a filozófiánk ahhoz, hogy messzire menjünk. Csak magabiztosnak kell lennünk és keményen dolgoznunk

– adta ki a jelszót Marco Rossi felfedezettje.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek