Baj van

Egy ország aggódik a magyar focistáért, aki David Beckham sorsára jutott

SK

Létrehozva: 2024.04.02.

Mi történhetett a ciprusi csapat edzésen?

Lesújtó hír érkezett húsvétkor a magyar labdarúgó-válogatott egyik alapemberéről. A védelem oszlopa, Lang Ádám ciprusi klubjának, az Omonia Nicosia edzésén szenvedett lábközépcsont-törést. Az első jóslatok szerint egy hónap a felépülési ideje, ez még akkor is nyugtalanító, ha két hónap ván hátra a labdarúgó-Európa-bajnokságig.

20240326_1009_SZM
Lang Ádám (jobbra) Koszovó ellen gólpasszt is adott a válogatottban Fotó: Szabó Miklós

Lang valóban alapembere Marco Rossi csapatának, rutinos, két Európa-bajnokságon is szerepelt már. Sokan aggódva figyelik a róla érkező híreket, egyesek nem értik, hogy lehet az, hogy edzésen, egymás közötti játék során szenvedjen valaki ilyen súlyos sérülést.

Marco Rossi szövetségi kapitánynak amúgy is főhet a feje a védelem miatt, mivel Orbán Willi kisebb sérülés miatt hagyta ki a válogatott márciusi meccseit, Szalai Attila pedig alig játszik klubcsapatában, a német Freiburgban.

Langéhoz kísértetiesen hasonló sérülést szenvedett 2002 áprilisában David Beckham. A Manchester United középpályását a Deportivo La Coruna elleni BL-meccsen rúgta le akkor az argentin Aldo Duscher. Beckham máshél hónappal később figcsikorgatva ott tudott lenni a világbajnokságon, azonban az egész torna során nem volt 100 százalékos állapotban.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek