VISSZATÉRÉS

Kitálalt a világbajnok, Milák féltve őrzött titkáról csak kevesen tudhatnak

(s)

Létrehozva: 2024.04.12.

Módosítva: 2024.04.13.

Ha valóban mindössze öt hét komoly edzéssel vállalta az országos bajnokságot Milák Kristóf, akkor új horizontot nyitott az úszósportban, véli a világbajnok Hargitay András.

A magyar úszók közül az első vb-aranyérmet szerző, korábbi szövetségi kapitány Hargitay András örömének, egyszersmind meglepetésének adott hangot a honi bajnokság első két napjának történéseit követően. Mint ismert, Milák Kristóf hosszú hallgatás, "bujkálás" után ledöbbentett mindenkit remek formájával.

- Milák Kristóf az első két napon három számból hármat - 50 és 100 gyors, 200 pillangó - nyert, és ki tudja, hol áll meg – kezdte Hargitay. - Mi annak idején napi 20-25 kilométert tempóztunk, és ha a Honvéd olimpiai bajnoka valóban edzés nélkül nyer aranyérmeket, azzal azt bizonyítja: akár egy közember is képes erre...

- utalt arra Hargitay, hogy Milák valóban többet készülhetett az elmondottaknál. Végül a bajnok mind a hat számban érmet nyert. A szakember osztja azok véleményét, akik azt állítják: Milák titokban tréningezett.

Milák mindenkit meglepett, Fotó: Magyar Nemzet

Az módfelett érdekes, hogy az 50 gyorson felmutatott egyéni legjobbjával olimpiai szintidőt úszott, és megelőzte a honi favoritokat, így a vb-bronzérmes Németh Nándort. Emellett sikertávján, a 200 pillangó utolsó ötvenjén játszi könnyedséggel hagyta ott edzőtársát, barátját, Márton Richárdot, aki előzetesen abban hitt, hogy végre megelőzi az olimpiai bajnokot.

Formája örvendetes, hiszen hírek szerint edzőjével, Virth Balázzsal mindössze öt hétig készült együtt. Hargitay azzal nem tud mit kezdeni, hogy Milák állítólag Ausztráliában is tréningezett.

- Hogy ez így van-e, azt mindössze néhány ember tudja. Bizonyára vannak beavatott személyek, akik szintén hallgatnak. Beszéltem Sós Csaba szövetségi kapitánnyal, aki elárulta: hosszú ideig ő sem tudott Milák hollétéről. Mindenesetre Kristóf Párizsban ismét favorit 200 pillangón, mert nemcsak gyors, de az állóképessége is rendben. Gyanítom, legnagyobb riválisai az egész világon tátják most a szájukat.

Vajon annak mi lehet a magyarázata, hogy az olimpiai bajnok a honi sajtóval nem áll szóba? - vetettük fel.

Csak találgatni lehet. Talán valamiféle korábbi sértettsége lehet. A múltban is előfordult hasonló a négyszeres olimpiai első Darnyi Tamással, ez tehát engem nem lep meg.

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek