BL-döntő

Alkohollal tartanak rendet Párizsban

lm

2022. május 28. szombat 17:30

Szombaton rendezik meg a Bajnokok Ligája döntőjét, a Real Madrid csapata a Liverpool ellen csap össze. A finálét Párizsban rendezik meg, a városban pedig szokatlan módon készülnek a szurkolói balhék megszüntetésére.

Liverpool fans pose for a photo at The Kop Bar in Paris ahead of Saturday's UEFA Champions League Final at the Stade de France, Paris. Picture date: Thursday May 26, 2022. (Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

Nem túlzás azt állítani, hogy az egész világ futball-lázban ég, ugyanis ma este zajlik majd a Bajnokok Ligája döntője, ahol a tizenháromszoros bajnok Real Madrid a hatszoros győztes Liverpool ellen mérkőzik meg.

Előbbi klub kényelmes, 13 pontos előnnyel nyerte meg a spanyol bajnokságot, a BL-ben pedig hatalmas fordításokat bemutatva jutott be a fináléba. A Liverpool megnyerte a Ligakupát, az FA-kupát, a Premier League-et viszont drámai körülmények között, egy pont hátránnyal elbukta a Manchester Cityvel szemben.

A Spanish football club Real Madrid fan celebrates the 2021/
Fotó: SOPA Images

Az európai klubfutball legrangosabb összecsapásnak Párizs ad majd otthont. A Stade de France stadionban 75 ezren szurkolnak majd a helyszínen, ebből 20-20 ezer lesz a spanyol, illetve az angol szimpatizánsok száma. Ennél azonban jóval többen utaznak ki majd Franciaországba, az angolok közül nagyjából 65 ezren mennek majd ki szorítani Jürgen Klopp csapatáért.

A városban két nagy szurkolói zónát állítanak majd fel az érdeklődőknek, de a fő érdekesség az az ötlet, ami a szurkolói rendbontásokat hivatott eloszlatni. Alkoholt ugyanis bár lehet fogyasztani, de csak a stadion környékén, és azt is csak délután 18 óráig, három órával a meccs kezdése előttig. A módosításra a Francia Kupa döntője után került sor, ahol szintén próbálkoztak alkoholtilalommal, azonban akkor a stadion melletti bárokat zárták be. A drukkerek így a külvárosban vedeltek, s az eldugott helyeken ez verekedésekhez vezetett.

Egyre több a probléma

Az elmúlt időszakban felerősödtek a rendbontások, a Roma-Feyenoord Európa Konferencia-liga döntője előtt Tirana utcáin csapott össze a két tábor, Franciaországban elsősorban a Marseille szimpatizánsai okoztak komoly közbiztonsági problémákat. A Nice szurkolók egy csoportja pedig a Nantes elleni bajnoki alkalmával gyalázták a három éve tragikusan elhunyt Emiliano Salát. Nem véletlen, hogy Franciaország mindent elkövet a rend érdekében.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drasztikus változás jön az időjárásban

borsonline.hu

Egyéves kisfiút hagytak magára a főút szélén: „Nem akartam hinni a szememnek”

vg.hu

Életét vesztette Ukrajnában egy brazil mesterlövésznő

metropol.hu

Nagyon rossz hír jött, felhőszakadás söpör végig az országon

vg.hu

Péntektől váratlanul olcsóbb lesz az üzemanyag

astronet.hu

A szenvedés általi megtisztulás – 7 hasznos lépés és tanács az újjáépülésért és a pozitív jövőképért

borsonline.hu

Drámai fejlemények Babicsek Bernát halálának ügyében

borsonline.hu

Kis híján tragédiával végződött az 5 hónapos baba fürdetése Gödöllőn

borsonline.hu

Megmutatta jóképű szerelmét Fésűs Nelly lánya, Horváth Csenge

További cikkek

Távozás

Ennyi volt, Cristiano Ronaldo súlyos döntést hozott