Pompás menetelés

Erős Gábor csodát tesz Kisvárdán

2021. december 22. szerda 12:45

Második helyezett a labdarúgó NB I-ben a Kisvárda, ideiglenes trénere, Erős Gábor remekül teszi a dolgát.

Amikor a portugál Joao Janeiro meglepő távozását követően ideiglenes szakvezetőként Erős Gábort ültették a várdaiak a képzeletbeli bakra, kevesen hitték, hogy vele is nemzetközi kuparajtot jelentő helyen telel a csapat, jelenleg második.

–Révész Attila sportigazgató tudatta velem, hogy a záró öt bajnokin kezemben a gyeplő, ezért jelentős ambícióval láttam munkához, tehettem ezt azért is, mert ideális viszonyban vagyok a játékosokkal – nyilatkozza a 41 éves Erős, aki azt sajnálja, hogy miután 2012-ben visszatért külföldről, edzői képesítés terén rengeteg időt vesztett. Pro licence hiányában most aligha számíthat Várdán kinevezése véglegesítésére, de A-fokozattal a zsebben is látványos, amit tesz, és rendületlenül tanul.

–Korábban Kondás Elemértől, Dajka Lászlótól, Bódog Tamástól, Supka Attilától és Janeirótól olyan szakmai megoldásokat lestem el, ami segített. Sokan afféle légiós-együttesnek aposztrofálnak bennünket, csakhogy nem tudják, hogy keretünk fiatal reménységei között van futballista az U19-es válogatott keretében, miként a 2005-ös, 2006-os és 2007-es születésűek is bizonyítottak a nemzeti legjobbak között.

Külföldi futballistáik bőven felveszik a versenyt a szlovák, román, szerb, horvát bajnokságokkal, és igencsak büszkék lennének arra, ha nemzetközi kupában rajtolhatnának.

– Nem feledendő – búcsúzik Gábor –, hogy hat éve még az NB III-ban szerepeltünk, most pedig a grandiózus háttérrel bíró Fradival állunk versenyben. Idegenben 2-1-re vertük a zöld-fehéreket, igaz, odahaza 4–0-ra alulmaradtunk velük szemben. Viszont az azt követő szakaszban megvertük az MTK-t, Fehérvárt, Mezőkövesdet. Bárhogy is folytatjuk tavasszal, abban bízom, hogy Kisvárda futballkedvelői népünnepélyt lesz szervezhetnek.

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet