Sport

Világsztár tüntette ki Budapesten a magyar legendát

Bors

2021. október 1. péntek 15:45

Emlékplakettel ismerte el Dunai Antal edzői munkásságát a Betis labdarúgócsapata, amely csütörtökön 3-1-re verte a Ferencvárost Európa-liga mérkőzésen.

Nem csak a Ferencvárosra fókuszált Budapesten a Betis Sevilla. A spanyol csapat EL-meccsen a zöld-fehérekkel találkozott, de a mérkőzés előtt a múlt előtt tisztelgett. Az egykori ezüstcipős, olimpiai arany- és ezüstérmes Dunai Antal közel 40 éve vezetőedzőként irányította a sevillai alakulatot, amely nem felejtette el a magyar trénert, és emlékplakettel ismerte el a munkáját.

– Két napon keresztül együtt voltam a Betis küldöttségével, és csütörtökön a New York Palace Budapest Hotelben egy emlékplakettet kaptam a klubtól – mesélte a 78 éves Dunai Antal a Borsnak. – Fotókkal idézték fel az akkori időszakot. Bevallom, nagyon meghatódtam, nem számítottam rá.

Elismerés a Betis részéről Dunai Antalnak, aki az 1982/83-as idényben dolgozott a csapatnál – írták a plakett alá. Nem akárki, a Betis egykori legendája, Dunai korábbi játékosa, az Európa-bajnoki ezüstérmes Rafael Gordillo adta át.

– Rengeteg kérdést kaptam az újságíróktól, emlékeket idéztünk fel, számos remek sztori előkerült – fogalmazott az egykori 31-szeres magyar válogatott csatár. – Jól esett újra a spanyolországi időszakomról beszélgetni, hiszen fontos korszak volt a karrieremben. Persze a Ferencváros is szóba került, kérdezték, kinek fogok szurkolni, és nem kerteltem, mondtam, hogy a Fradinak.

A Betis 3-1-re nyert Budapesten, de Dunai szerint az FTC szorosabbá tehette volna a meccset, ha kihasználja a helyzeteit.

– A Betis igazából a második félidőben jött fel, a Fradinak előtte kellett volna kihasználnia a helyzeteit – vélte az Újpesti Dózsával hétszeres magyar bajnok legenda. – Peter Stöger csapata mindent megtett annak érdekében, hogy jobb eredményt érjen el. A következő meccsen, a Celtic ellen lehet javítani, Skóciában benne lehet a döntetlen, ha hatékonyabb lesz a helyzetkihasználás.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

PL: a 94. percben még a Leicester vezetett, végül a Tottenham nyert

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 20.: a Szűz fontos tanulságokat kap a sorstól, a Bika szerencsés valamiben

origo.hu

Megint csalt, megint lebukott az RTL Klub

hirtv.hu

A kórházból jelentkezett a hármas ikreket váró Rúzsa Magdi: Kell a biztatás! Szorítsatok!

szon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kisebb katasztrófa, hogy a magyar válogatott kiesett – Kentin Mahé

origo.hu

Sztárok, akik már vásároltak jegyet az űrbe - galéria

life.hu

Meghökkentő fotók: G.w.M. felesége néhány évvel ezelőtt Kulcsár Edina óriási rajongója volt

mandiner.hu

Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

origo.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront